woensdag 6 juni 2012

Rot-Weiss Essen : SV Hö/Nie (16.05.12)

SC Rot-Weiss Essen : SV Hönnepel/Niedermörmter
3 : 2
(2 : 2)
Niederrheinpokal
- Finale
Wo. 16.05.2012 - 19:30
Georg Melches Stadion - Essen-Bergeborbeck (DE)
Toeschouwers : 10.000 (400)
Doelpunten:
21. Trienenjost (0:1 pen), 24. Brauer (1:1 pen), 25. Haddad (1:2), 44. Brauer (2:2), 61. Brauer (3:2).

Twee weken geleden konden we zelf zien hoe RWE zich met de nodige moeite voor de Niederrheinpokalfinale wist te plaatsen in het traditieduel op KFC Uerdingen. De lokale bondsafdeling FVN maakte zich intussentijd niet populair door aan te geven dat de finale allicht op Oberhausen zou doorgaan, in plaats van in het afscheidnemende GMS, waar Essen als lager spelende ploeg recht op zou hebben. Hulp kwam echter uit onverwachte hoek. Het nietige Hönnepel/Niedermörmter stuntte in de andere halve finale door Oberhausen in eigen stadion te kloppen. De faciliteiten van het ploegje uit de omgeving van Xanten laten geen Essense invasie toe, en zo kreeg de tempel aan de Hafenstrasse verrassend nog een extra afscheid onder het licht van de drie resterende masten.

De bezoekers namen een in het licht van hun speelniveau en de toch behoorlijke afstand leuke aanhang mee, die onder het motto 'Der Acker bebt am Niederrhein' kleur en ook af en toe wat decibels in het stadion bracht. Geen partij echter voor een zeer gemotiveerd thuispubliek, dat het beste maakte van de onverwachte extra avondmatch. Anders zo op de grasmat. De twee klassen lager spelende gasten zetten complexloos de voet naast Rot-Weiss, en in dolle vijf minuten kwamen ze twee keer op voorsprong. Timo Brauer zou zich uiteindelijk tot matchwinner opwerpen door eerst vlak voor de rust de belangrijke gelijkmaker aan te tekenen. Dit sneed Hö/Nie kennelijk de benen af, en weer Brauer besliste de match met zijn derde, verdiend op basis van de tweede helft.
 

Veel volk dus op de tribunes van het GMS. Wegens avondspits misten we de aftrap, en dus moesten we onderaan de Osttribune postvatten. Met de rust konden we toch onze Stammplatz bij de AdrEnalin Boys innemen. De Ost was al zeer sterk aanwezig bij aanvang, en kwam helemaal los toen de duisternis intrad en de match meer en meer in het voordeel van RWE begon te kantelen. Ook Nord en Haupt stemden lustig in, zodat ondanks de weinig aansprekende tegenstander toch de sfeer van de grote dagen heerste, met een knallende Schreck vom Niederrhein als orgelpunt. Na de match een uitgebreide huldiging met vuurwerk buiten het stadion en bengalen op de tribune. Ook de tegenstander werd hierbij op een terechte ovatie onthaald. In augustus dus al meteen een prestigieuze affiche in het nieuwe driekwartstadion.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#571

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: