woensdag 6 juni 2012

Rot-Weiss Essen : SC Fortuna Köln (19.05.12)

SC Rot-Weiss Essen : SC Fortuna Köln
1 : 1
(1 : 1)
Regionalliga West
- Speeldag 38
Za. 19.05.2012 - 14:00
Georg Melches Stadion - Essen-Bergeborbeck (DE)
Toeschouwers : 10.907 (140)
Doelpunten:
7. Kühn (0:1), 23. Avci (1:1).

De RWE-slotmatch van afgelopen seizoen deed ons meteen de editie 2011/12 rood omcirkelen. De eraan verbonden verhalen zorgden voor verhoogde belangstelling en behoorlijk wat planningsstress om het dozijn (!) gegadigden bij mekaar en mee naar Essen te krijgen. We geraakten vroeger de weg op dan vorig jaar, en bij het betere herfstweer vond de Antwerpse kolonne vlot de weg naar Essen. Weliswaar minus één usual suspect die zich een luttele acht uur bleek overslapen te hebben. Daar hadden de vrienden van Adrenalin Boys naar goede gewoonte gezorgd voor Stauder, worst en draagbare grills. Het weer deed de rest en zo werd het weer een gezellige BBQ in het parkje achter de Tankstelle.

Een speciale dag vandaag, met de slotmatch van het seizoen werd ineens een streep getrokken onder vele jaren Georg Melches Stadion. Het wijkgevoel van de Essener werd door de Ultras aangesproken om een omvattende afscheidschoreo te financieren. Deze bestond uit vlaggen op tribuneformaat op de Nord en de Ost ter ere van peetvader Georg Melches. De hoofdtribune dan weer werd voorzien van rode en witte vlagjes. Een absoluut geslaagd resultaat, enige blinde vlek was het grote uitvak dat speciaal werd gereserveerd voor slechts een paar honderd meegereisde Kölner, die op een paar vlaggen aan de hekken na de hele middag lang nauwelijks opvielen.

Op het veld waren de rollen bij aanvang eerder omgekeerd. De gasten uit Keulen toonden zich beter in het spel en kwamen al snel op voorsprong via Kühn. Toen kort nadien Avci ook nog van de lijn moest keren, leek het een lang en bitter afscheid van het GMS te gaan worden. Bij een van de zeldzame uitbraken wist diezelfde Avci met een heerlijke knal in de bovenhoek vanuit het niets gelijk te maken. Hoewel Fortuna ook nadien de beter voetballende ploeg bleef, vlakte de match meer en meer af naar het predikaat 'eindeseizoen'. Enige hoogtepunt nog de applauswissel voor de naar Aachen verkassende captain Brauer. Hoofdzaak: een nederlaag als afscheid vermeden.

Op de tribunes zoals kon verwacht worden een met momenten leuke sfeer. 10.907 toeschouwers (een uit de duim gezogen aantal verwijzend naar oprichtingsjaar 1907 ?) vormden een uitstekende coulisse. Iets minder intensiteit weliswaar dan woensdag, al zal het matchverloop, de warmte en het gebrek aan belang van de wedstrijd daar zeker meee te maken hebben. Met 's anderendaags nog een wedstrijd tussen oud-spelers werd ertoe opgeroepen, het speelveld niet te betreden. Toch beukte de lokale speknekkenbrigade een poort open, zodat er alsnog een pitch invasion kwam die zowel qua duur, reikwijdte als aantallen zeer binnen de perken bleef.

Na nog een laatste bezoek aan de Stadionkneipe konden we de terugrit aanvatten. Aangekomen in Kapellen pikten we in de Zevende nog de CL-finale mee. Aftellen naar de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion, ergens begin augustus...

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#573

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: