vrijdag 8 juni 2012

Rot-Weiss Essen : Bor. Dortmund II (05.05.12)

SC Rot-Weiss Essen : BV Borussia Dortmund 09 II
0 : 4
(0 : 1)
Regionalliga West
- Speeldag 36
Za. 05.05.2012 - 13:00
Georg Melches Stadion - Essen-Bergeborbeck (DE)
Toeschouwers : 5.922 (20)
Doelpunten:
8. Schmidt (1:0), 21. Propheter (2:0), 48. Ilbay (3:0).

Voor het Essenbezoek van vandaag was de wedstrijd voor een keer eens bijzaak. Met reekstopper Dortmund II kwam een ploeg langs die allicht een paar trapjes te sterk was voor het huidige RWE. Traditioneel kunnen de reserven van BVB evenals hun grote broer op een behoorlijke aanhang rekenen. Echter, wegens de samenlopende titelviering in het Westfalenstadion was ook op dit vlak weinig spektakel te verwachten an der Hafenstrasse. De verjaardag van Thorsten (Glückwunsch !) was de kapstok waaraan de match werd opgehangen. De vaste metgezellen kregen dit weekend niet in hun planning, dus werd het een (geslaagde) testcase voor een Eurolines busverplaatsing.

Na stops in Maastricht, Düsseldorf en Duisburg bereikte de bus Essen überpunktlich. Aan het Hauptbahnhof wees alles verder zichzelf uit. Een bushalte vol in clubkleuren gehulde fans bleek duidelijk de vertrekplaats voor de fanbussen naar het stadion. Daar aangekomen de lokale kennissen begroet en dan snel uit de regen de tribune op. Daar werden alle verwachtingen ingelost: matige opkomst aan thuiskant en slechts een paar handenvol bezoekers, die hun superieure ploeg met de vingers in de neus zagen winnen en dit huldigden met wat gezangen en vlagvertoon. Na het typische kiekje van de wassende nieuwbouw was het tijd voor het echte reisdoel.

Met de S-Bahn ging het in kolonne naar de Dortmundse wijk Huckarde, waar bij Thorsten in de chalet 's mans veertigste verjaardag overvloedig/-vloeiend werd gevierd.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#568

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: