dinsdag 5 juni 2012

KSV Oudenaarde : La Lou Centre (27.05.12)

KSV Oudenaarde : UR La Louvière Centre
0 : 0
(0 : 0)
Eindronde 3° Klasse
- Finale heen
Zo. 27.05.2012 - 16:00
Burgemeester Thienpontstadion - Oudenaarde (BE)
Toeschouwers : 1.500 (700)
Doelpunten:
-

Aanvankelijk plan voor dit zomerse weekend was een zaterdags bezoek aan de Luxemburgse bekerfinale tussen Dudelange en Jeunesse Esch. Bij dit weer ruim acht uur op een trein doorbrengen, leek ons echter doodzonde. De zaterdag werd dan ook gevuld met een geslaagde eerste BBQ van het jaar. De benodigde dosis voetbal moest dan maar op de zondag opgedaan worden. Hiervoor vonden we de heenwedstrijd van de finale in de eindronde van Derde Klasse. Meteen ook handige prospectie naar de faciliteiten van een potentiële tegenstander voor komend seizoen. Per GPS vonden we vlot het stadion, gelegen tussen een lokale invalsweg en het fiere Scheldewater. Aan het stadion een voorplein met aan elke zijkant een café. Met tickets alvast op zak om wachtrijen kort voor de aftrap te vermijden, kozen we voor het terras van de 'Plezanten Hof' om het laatste uur voor kickoff in de zon door te brengen.

Al tijdens het indrinken konden we vaststellen dat vanuit le Centre een behoorlijke invasie kon verwacht worden. Enkele bussen waren al present en talloze wagenbezettingen werden door de vriendelijke constabulary richting uitvak gewezen. Het Burgemeester Thienpontstadion is zowat een kleine versie van het stadion van Diest. Langs een zijkant staat een overdekte hoofdtribune in Engelse lower league stijl. De overzijde is een ca. tientredige staantribune die ook over een overkapping beschikt. In de kurves achter de doelen vinden we nagenoeg identieke onoverdekte staantribunes die op de overdekte aansluiten. Veel plaats voor de bezoekers, die de helft van de overdekte staantribune en de aansluitende kurve aan Scheldekant kregen toegewezen. Wij kozen voor de thuiskurve, een plekje in de zon op wandel-, ja zelfs kruipafstand van de kantine dat enkel een slecht zicht als tegenargument bood.


De wedstrijd begon op degelijk niveau met stevig staande ploegen, waarbij vooral de door oude bekende Stefan Leleu getrainde thuisploeg het spel naar zich toe leek te trekken. URLC slaagde erin het evenwicht wat te herstellen, vooraleer de warmte het haalde van de voetballende intenties van beide ploegen. Enkele mooie kansen vooral aan La Lou-zijde ten spijt bleef het zo uiteindelijk bij 0:0. Naast het veld was de uitslag duidelijker. De met veel bombarie aangekondigde nieuwe spionkop van KSVO bleek weinig meer dan een ploeg jeugdspelers met claxons. De meer geroutineerde Wolvenaanhang viel op met een typisch zuiderse support die ondanks de loden zon door zo'n 200 fans de volle negentig minuten gedragen werd. Al moet dan ook worden vermeld dat de rest van het vak maar raar of zelden mee instemde. Opvallend ook 'URLC'-gezangen, het is dus toch niet al RAAL wat de klok slaat op de tribunes.

Een uurtje inclusief pitstop in Kalken later werd de dag in de laatste zonnestralen afgesloten in de Mus in Merksem. Kalm maar gepast aperitief voor de afsluiter van het verlengde weekend, met 's anderendaags Metallica op Werchter Boutique.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#574

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: