maandag 11 juni 2012

KFC Uerdingen : Rot-Weiss Essen (02.05.12)

KFC Uerdingen 05 : SC Rot-Weiss Essen
2 : 2
(1 : 2)
Verlengingen:
2 : 2
(2 : 2)
Strafschoppen:
2 : 5
Niederrheinpokal
- Halve Finale
Wo. 02.05.2012 - 19:30
Grotenburg Stadion - Krefeld-Uerdingen (DE)
Toeschouwers : 6.201 (2.200)
Doelpunten:
7. Koep (0:1), 22. Avci (0:2), 39. Ferati (1:2), 56. Saka (2:2 pen).
Stafschoppen:
Jasmund (0:1), Saka (X), Grummel (0:2), Tekkan (X), Brauer (0:3), Celebi (X).

De zogenaamde loterijfee zorgde in de halve finale van de Niederrheinpokal voor een schitterende affiche voor ons teerbeminde RWE. Rot-Weiss mocht immers op bezoek bij de eveneens gevallen traditieclub KFC Uerdingen, met het prachtige Grotenburgstadion als strijdtoneel van dienst. Niet te missen, zonder enig probleem kregen we dan ook een kwartet gegadigden bijeen, jammer genoeg zorgden uiteenlopende werkverplichtingen ervoor dat we met twee wagens moesten rijden. In navolging van onze Essense connectie besloten we tickets te nemen voor het onoverdekte uitvak. Met een scheef oog zagen we het beginnen regenen, jassen hadden we gelukkig voorzien.

Aan beide kanten zoals verwacht behoorlijk wat animo, de officieel ruim 6.000 toeschouwers leek ons nog een onderschatting. Uit Essen waren een ruime tweeduizend Schlachtenbummler aangereisd. De ultras hadden postgevat onder het dak van de zittribune en begroetten de ploegen bij opkomst met wat pyro. Aan de thuiszijde een tifoactie met als thema rattenvolk. RWE scoorde snel een schijnbaar beslissende 0:2 wat de thuisfans verstomde. Bij Essen actieve ultras maar door de afstand tussen zit- en staanplaatsen sloeg de vonk nooit volledig over. Tevens opvallend dat beide capi een smal vakje op de zittribune dirigeerden, in plaats van de staanplaatsen mee te betrekken.

Uerdingen scoorde een belangrijke treffer kort voor de rust, en na de pauze leek de wedstrijd helemaal te kantelen. De logische gelijkmaker volgde, en aangevuurd door een ontwaakte thuiskop was het Uerdingen dat nog het meest aanspraak kon maken op de zege. We gingen echter verlengen en daarin stabiliseerde Essen het gebeuren weer, terwijl bij de Krefelders het vet wat van de soep leek. Gescoord werd niet meer. Het vertrouwen in de capaciteiten van penaltykiller Dennis Lamczyk was misschien wat blufpoker, maar de RWE-goalie maakte zijn reputatie helemaal waar en besliste de wedstrijd door de eerste drie strafschoppen van Uerdingen te stoppen.

De finale wordt gespeeld tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Oberhausen en het nietige Hönnepel/Niedermörmter. De te verwachten finale tegen Oberhausen zou allicht in hun Niederrheinstadion doorgaan, vingers kruisen dus voor het kleine duimpje Hö/Nie en een finale aan de Hafenstrasse.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#567

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: