donderdag 14 juni 2012

KFC Katelijne : Berchem Sport (22.04.12)

KFC Katelijne : K. Berchem Sport 2004
0 : 3
(0 : 0)
Vierde Klasse B
- Speeldag 28
Zo. 22.04.2012 - 15:00
Vossevelden - Sint-Katelijne-Waver (BE)
Toeschouwers : 1.000 (800)
Doelpunten:
52. Van Minnebruggen (0:1), 69. Flies (0:2), 89. Van Minnebruggen (0:3).

Vorige week zette Berchem met ruime winst bij Kampenhout een stap naar de titel in Vierde B. Naaste achtervolger Tempo Overijse deed ook z'n job en zo moest de titelviering een weekje uitgesteld worden. Op Katelijne wisten de jongens van het Rooi wat hen te doen stond, winnen en de titel was binnen. Jammer genoeg voor de trouwe aanhang niet in het eigen Ludo Coeckstadion. Wij als liefhebbers van grote away supports hadden hoegenaamd geen bezwaar, en dat met Katelijne een nieuwe ground kon aangekruist worden, was nog een extra pluspunt. Rendez-vous met een onuitgegeven viertal dan ook aan Berchem Station.

Na een korte rit arriveerden we in een vrij zonnig Sint-Katelijne-Waver. In het centrum daar hadden de KBS-fans verzamelen geblazen in één café. Daar aangekomen bleken we de grote hoop gemist te hebben. We lieten het niet aan ons hart komen met enkele Duveltjes en dankzij de cafébaas-DJ een Antwerpse sfeer. Kort voor de aftrap zetten we de trip naar het stadionnetje in onder eeen stilaan dreigende hemel. Typisch stadionnetje voor dit niveau: een zittribunetje aan de ene zijde en een kantine met luifel en dus overdekte staanplaatsen aan de andere zijde. Verder pourtourplaatsen en als opvallend kenmerk: een klein overdekt stukje in de hoek achter een van de doelen.

Zoals verwacht was de Berchemaanhang ruim vertegenwoordigd, in die mate zelfs dat de thuiskassier zich kon verheugen op richting de duizend toeschouwers. Onder hen ook vele Antwerpgezichten, zoals bekend is de band tussen beide supportersgroepen ok te noemen, war ook blijkt uit het vocale Berchemrepertoire. De geelzwarten hadden meteen het initiatief maar Katelijne hield vol tot aan de rust. Na de pauze gingen de sluizen toch open en werd het uiteindelijk nog vlot 0:3. De Berchemaanhang kon pas met de zegezekerheid overtuigen, voorheen was de stress te groot en had ook de spreiding van de fans geen goede invloed op de sfeer.

Na affluiten de obligate massale pitch invasion waarbij coach Selleslaghs op de schouders ging. Het feest ging nog verder in de Chalet op het Rooi, waar we weliswaar acte de présence gaven maar wegens de aanstaande werkendag tijdig het strijdperk verlieten.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#566

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: