zondag 24 juni 2012

Fort. Düsseldorf : Erzgebirge Aue (10.03.12)

TSV Fortuna 1895 Düsseldorf : FC Erzgebirge Aue
3 : 1
(1 : 1)
2. Bundesliga
- Speeldag 25
Za. 10.03.2012 - 13:00
ESPRIT Arena - Düsseldorf-Stockum (DE)
Toeschouwers : 30.237 (400)
Doelpunten:
4. Kocer (0:1), 22. Beister (1:1), 65. Ilsö (2:1), 72. Bröker (3:1).

Op deze miezerige zaterdag besloten we nog eens een bezoek te brengen aan het immer sfeervolle Fortuna Düsseldorf. Aftrap al om 13:00 dus het vertrek werd pijnlijk vroeg in de ochtend gepland. Aan de loketten kwam een wat schimmige figuur met precies ons aantal benodigde tickets op de proppen. Met wat achterdocht aangeschaft, maar we geraakten er toch allemaal mee binnen, dus dank dodgy weldoener. Wat dan weer niet binnen geraakte was mijn kodak. De blinde Einstein van de fouillering zag er een op en top professioneel toestel in en verwees mij naar een speciaal loket om de camera daar tijdens de match in bewaring te geven. Een première voor mij persoonlijk en een plek in het zwartboek voor Fortuna.

Verder weinig klachten over de voetbalmiddag. Het kleine Aue kwam verrassend op voorsprong na amper vier minuten. De Sachsen trokken nadien in een verdedigende stelling en de druk van Fortuna nam voortdurend toe. Het leverde halverwege de eerste helft alvast een gelijkmaker op. Halverwege de tweede helft viel de match dan in z'n definitieve plooi. Binnen een periode van tien minuten scoorde Düsseldorf nog twee doelpunten én kwam Erzgebirge met tien te staan. De zege werd uiteraard door een al heel de match erg actieve spionkop gevierd. Uit de vroegere DDR waren enkele honderden fans aangereisd, die zich tot op onze plaatsen aan de andere kant van het veld amper gehoord konden verschaffen.


In the mood door de fijne cd-box met dancemuziek die C. had meegenomen, waagden we nog de rit naar de Altstadt om in O'Reilly's nog enkele biertjes weg te spoelen.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#554

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: