dinsdag 5 juni 2012

England : België (02.06.12)England : België
1 : 0
(1 : 0)
Interland
- Vriendschappelijk
Za. 02.06.2012 - 17:15
Wembley Stadium - London-Brent (UK)
Toeschouwers : 85.091 (10.000)
Doelpunten:
36. Welbeck (1:0)

Toen de KBVB met licht misplaatste trots een oefenwedstrijd tegen Engeland op Wembley aankondigde, was de eerste reactie er een van onverschilligheid. Het nationale gevoel van een land zo kunstmatig als België kan ons immers gestolen worden en het nieuwe Wembley hadden we al eerder met een bezoek vereerd. Snel bleek echter dat de wedstrijd bij de vaste kern van de Antwerpfans behoorlijk leefde, en dus besloten we ons toch aan te sluiten. De planningssessie leverde een driedaags weekend op met de Eurostar als vervoersmiddel van voorkeur. Slapen deden we op Chelseaterritorium, in Kensington.

Vroeg op de vrijdag begon de reis. In Brussel maakten we aangenaam kennis met onze drie Brugse reisgezellen, mensen met een gelijkaardige voetbalopvatting en logischerwijs dan ook Cerclefans. De biervoorraad van de achterste buffetwagon ging er snel doorheen, wat voor een vlot verloop van de heenreis zorgde. In de Euston Flyer volgden de eerste pints op vaste Engelse grond, met tubeplan in de aanslag vonden we de snelste weg naar het hotel. Niet overdreven groot maar functioneel en ruim voldoende voor onze behoeften dit weekend. De aanreisdag werd verder gevuld met wat flaneren en pubhoppen in het toeristische centrum van de Britse hoofdstad.

Daags nadien blies de meereizende Antwerpaanhang verzamelen in the Anchor, een grote pub aan de waterkant nabij London Bridge. Ten laatste toen de bezetting van de dubbeldekker binnenviel was een behoorlijke groep Antwerpfans verzameld. Onder politiebegeleiding en tot zichtbare opluchting van het weinig doeltreffende Anchorpersoneel vertrok de stoet zonder noemenswaardige incidenten richting Leicester Square, waar voor de Belgische aanhang een primitief fanfest voorzien was. De politiebegeleiding deed de Antwerpgroep deels uiteen vallen, we besloten dan ook en petit comité verder te reizen naar Wembley.

Daar hadden we immers rendez-vous met enkele andere bekende Antwerpgezichten en de bevriende Barnsleyfans die onze tickets tussen de thuisfans hadden geregeld, waarvoor dank. Het duurde even voor we bestemming the Torch gevonden hadden, maar eenmaal zover konden we onder een grotendeels uitgeklaarde hemel genieten van enkele biertjes in de beer garden. Op Wembley aangekomen misten we door te blijven hangen in de catacomben jammer genoeg de volksliederen en een indrukwekkende papierchoreo van de thuisaanhang in St. Georgemotief. Plaatsen aan 30 £ hadden we op de bovenring achter doel, met zoals vermoedelijk in heel het stadion vrij zicht op het biljartlaken beneden, en met een goed zicht op de bijna 8.000 Duivels in het uitvak.

Jammer genoeg weinig te melden over de wedstrijd. De Duivels hadden het betere van het spel tegen voorzichtig acterende Engelsen. Een vroeg doelpunt van Mertens werd terecht afgekeurd wegens een voorafgaande duwfout die slachtoffer Cahill het EK zou kosten. Een foutje op het middenveld werd door Welbeck genadeloos afgestraft. Weinig kansen, beide ploegen troffen enkel nog de paal waardoor het bij 1:0 bleef. De uitfans maakten zich in het begin kenbaar met carnavalsklassiekers als 'Waar is dat Feestje ?' en kregen Wembley zowaar aan het waven. Bij het familiale Engelse publiek enkel de standaardgezangen ingezet door de Brass Band achter doel. Mede door het matchverloop werd de sfeer na verloop van tijd alleszinds behoorlijk gezapig, met als uitzondering een kleine Antwerp singsong in de catacomben bij de rust, wat tot wat banter leidde.

Na de wedstrijd omzeilden we de mensenmassa en troffen we weer de Barnsley/Antwerpconnectie in the Torch. In opperstebeste sfeer sloten we daar de wedstrijddag af. Daags nadien was typisch Engelse druilregen ingetreden om het Diamond Jubilee van QE II op te luisteren. Wij verlieten intussen London voor een ontspannen terugreis, waarbij enkel een oponthoud van anderhalf uur vlak voor Brussel voor een weinig stress zorgde.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#575

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: