dinsdag 26 juni 2012

Barnsley FC : Nott'ham Forest (03.03.12)

Barnsley FC : Nottingham Forest FC
1 : 1
(0 : 1)
(nPower) Championship
- Speeldag 34
Za. 03.03.2012 - 15:00
Oakwell - Barnsley (UK)
Toeschouwers : 10.550 (1.780)
Doelpunten:
33. McCleary (0:1); 78. Davies (1:1).

Het vooruitzicht van een lang en goedgevuld Engels voetbalweekend was blijkbaar niet voldoende om de desillusie van de 'topper' tegen WB door te spoelen. De nakaartsessie in de kroeg liep 'wat' uit zodat bij thuiskomst slechts een anderhalf uur pitgelegenheid overbleef voor het vertrek naar Barnsley. Ook geen wekker gezet, S. had een slordig dozijn wakeup calls nodig om ondergetekende wakker en in gang te krijgen. Op linkeroever hadden we dan rendez-vous met T. Na de al te korte nacht besloot ik toch maar de achterbank in te palmen om wat slaap in te halen. Zo verliep de heenrit, met omweg langs het Londense Olympische Dorp voorspoedig.

Na nog wat omrijden door een wat traag reagerende gps vonden we uiteindelijk de Hoyle Mill Inn, het hotel dat we via G. eind vorig seizoen hadden leren kennen. Daar troffen we onze lokale connecties, die aan zeer democratische prijs enkele abo's op overschot hadden geregeld. In een adem regelden ze voor ons ook kaarten voor de oefenwedstrijd tussen Engeland en België, begin juni op Wembley. Na een paar biertjes trokken we naar het fijne stadion Oakwell, onder typisch Engels weer. Hoosbuien wisselden met brede opklaringen, wat ons ook een mooi regenboogshot van de uittribune opleverde. Gelukkig bleef het tijdens de match overwegend droog.

Met Nottingham Forest kwam vandaag een traditieclub op bezoek, die het dit seizoen behoorlijk lastig heeft. De eerste helft leek daar toch weinig van te merken. Bij Barnsley schijnbare desinteresse op het veld en op de tribune, Forest profiteerde met een doelpunt na een half uur en regelmatig gezangen van de ca. 1.800 meegereisde boompjes. Met het publiek nu wel in de rug kwamen de Yorkshiremen sterk uit de kleedkamer na de rust, wat een klein kwartier voor tijd een dik verdiende gelijkmaker opleverde. Het thuispubliek leefde zich dan weer uit met wat banter betreffende de 'scabs' uit Nottinghamshire, goed voor scherpe en originele gezangen.


Voldaan verlieten we het stadion richting Courthouse, de grote pub aan het station, voor wat nabeschouwende pils. Na een Indisch avondmaal besloten we tot een schoonheidsslaapje, dat wat uitliep (geen wonder met zulke lelijke doezen). T. besloot in het hotel te blijven, gegidst door S. maakten we er nog een fijn en verrassend lang avondje uit van.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#550

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: