woensdag 27 juni 2012

Airbus UK FC : Ab'wyth Town FC (04.03.12)

Airbus UK Broughton FC : Aberystwyth Town FC
3 : 2
(2 : 1)
Welsh Premier League
- Playdown Speeldag 4
Zo. 04.03.2012 - 15:30
The Airfield - Broughton (UK)
Toeschouwers : 227 (40)
Doelpunten:
33. Thornton (0:1 pen), 36. Cadwallader (1:1), 38. Grannon (2:1), 69. Thornton (2:2), 83. Rule (3:2).

Voor de zondag van deze Engelse vierdaagse was rugby een chauffeurvriendelijke optie. T. toonde zich echter bereid weer de wagen in te stappen, en zo konden we toch een voetbalwedstrijd inplannen vandaag. In de Welshe Premier League werd immers een speeldag afgewerkt. Via de fraaie scenic route over de Pennines reden we naar Manchester, om daar via de ring over Chester Wales binnen te rijden. Bestemming was het plaatsje Broughton. Dat draait op een fabriek van het voormalige British Aerospace. Op het fabrieksterrein speelt ook een bedrijfsteam dat de naam van de firma voert. Onder huidige vorm is dat voluit Airbus UK Broughton FC.

Ze namen het vandaag op tegen Aberystwyth Town, een club uit een plaatsje dat zowat als het Britse Hol van Pluto bekend staat. Slechts een paar honderd toeschouwers vonden de weg naar het toepasselijk genaamde Airfield. Een klein stadionnetje met drie kleine tribunetjes en als opvallend kenmerk zes kleine lichtmasten die kunnen neergeklapt worden om niet het vliegverkeer van het nabijgelegen vliegveld te storen. Wij vatten in de vlakke wind post achter doel en zagen een boeiende wedstrijd met vijf doelpunten en veel inzet. Leuk ook de war of words tussen de bezoekende doelman en de gezette hoofdsteward (!) van de thuisploeg.

Met een foto van het destijds door G. in het clubshopje opgehangen Antwerpvaantje en wat merchandise onder de arm vatten we de terugreis aan, die we afsloten met een (voor ons passieve) karaokeavond in de Courthouse.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#551

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: