maandag 9 april 2012

Rot-Weiss Essen : Wuppertaler SV (08.02.11)

SC Rot-Weiss Essen : Wuppertaler SV Borussia
4 : 1
(2 : 0)
Niederrheinpokal
- Kwartfinale
Di. 08.02.2011 - 19:30
Georg Melches Stadion
- Essen-Bergeborbeck (DE)
Toeschouwers : 7.201 (700)
Doelpunten:
38. Lenz (1:0), 44. Lenz (2:0), 54. Assauer (2:1), 84. Koep (3:1), 91. Koep (4:1).

Soms moet men diep vallen om weer hoog te kunnen klimmen, en een goed voorbeeld hiervan lijkt stilaan Rot-Weiss Essen te worden. RWE miste zoals bekend de 3. Liga-boot en zakte later door financiële zorgen en bijgevolg een Insolvenzverfahren extrasportief af naar vijfde afdeling. Daar lijkt de bloeding nu gestopt te zijn en speelt de ploeg mee in de bovenste regionen van het klassement, niet onbelangrijk om de aanzienlijke aanhang weer te binden en bij de zaak te houden. Daarnaast loopt ook nog de Niederrheinpokal, de provinciale beker die in geval van eindwinst, komend seizoen de vetpotten van de DFB-Pokal met zich meebrengt. In de kwartfinale van deze competitie kwam vandaag vierdeklasser en oude rivaal Wuppertal langs. Terwijl de Essenfans in gespannen afwachting van de aanstaande uitdaging de aftrap afwachtten, zongen de Wuppertalers zich al fanatiek in, waarbij ze ook een rij stewards doorbraken om de Essener in de naastgelegen vakken te gaan uitdagen.

Ook op het veld voerde Wuppertal aanvankelijk logischerwijs het hoge woord. Met ook enige hulp van de scheids en de bijhorende stilstaande fases legde WSV een sterk openingskwartier op de mat. Een vervolg eraan breien viel moeilijker, maar Essen kon daar niet echt van profiteren. We zaten al in de laatst tien minuten eer RWE een eerste keer gevaarlijk voor doel kwam, maar het was dan ook meteen raak. De bezoekers nog niet van de shock bekomen, scoorde Lenz zijn tweede en met 2:0 en een dansend GMS gingen we de rust in. De gasten uit het Bergische konden hun verschroeinde start na rust niet meer overdoen, maar kregen hulp langs een flater van de thuisverdediging. Alleszinds een doelpunt waar de Wuppi's zeker recht op hadden. Ook aan deze taaie periode kwam een einde, toen Wuppertal wegens blessure moest wisselen en nadien ook nog met een man minder kwam te staan na een overbodige trekfout op een counter ter hoogte van de middellijn.

Met de man-meer-situatie kon Essen het gebeuren zonder al te veel moeite controleren en trainer Waldemar Wrobel had nog een gulden kunstgreep achter de hand. Dubbel scorer Lenz werd gewisseld voor Benedikt Koep en deze nam het slotakkoord voor zich. Vijf minuten voor tijd besliste hij met een kopbal de wedstrijd, en in blessuretijd zorgde hij er met de rechter voor dat de score nog gala-allures kreeg. Uiteraard was er bij de feestvierende Essener op de drie tribunes geen houden aan. Het uitvak was op dit ogenblik al zo goed als leeg gelopen. Een verdiende hoewel qua uitslag misschien wat gevleide zege voor RWE, waardoor de regionale dubbel voor dit seizoen een mogelijkheid blijft. We besloten de stdionbeleving met een vruchteloze zoektocht naar onze nieuwbakken vrienden van de uitwedstrijd op Aachen II. Afgerond werd dan maar met een blitzbezoek aan de Tankstelle, om de terugrit toch niet in volledige kurkdroogte te moeten doorstaan.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#440

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: