dinsdag 4 oktober 2011

Cardiff City FC : Leeds United FC (04.01.11)

Cardiff City FC : Leeds United FC
2 : 1
(1 : 0)
Championship
- Speeldag 25
Di. 04.01.2011 - 19:45
Cardiff City Stadium
- Cardiff-Leckwith (UK)
Toeschouwers : 25.010 (1.800)
Doelpunten:
11. Bellamy (1:0), 59. Snodgrass (1:1), 79. Chopra (2:1).

Na de geneugten van Leicester een korte rit naar en dito avond in onze vaste verblijfplaats Birmingham. Ook dag twee van de reis zou immers weer vroeg beginnen. Na een korte wandeling in de stationsbuurt troffen we rond New Street nog twee reisgezellen, die hun trip gisteren in Shrewsbury waren begonnen. Geen tijd verloren want er stond nog een lange rit op het programma. Na een zonnige Engelse etappe werd het bij het passeren van de grens met Wales op slag miezerig. Fraaie heuvelachtige landschappen wel op de weg naar het Welshe zuiden. In hoofdstad Cardiff aangekomen parkeerden we nabij het fonkelnieuwe stadion van de Bluebirds van City. Culturele doelen voor vandaag Millennium Stadium, het ernaast gelegen Arms Park, en de winkelstraat met aan het einde Cardiff Castle. The Goat Major met z'n knusse ouderwetse interieur en selectie van lokale bieren, mocht de welgekomen pints serveren.

Nabij het stadion vonden we met the Ninian Park Hotel een gezellig drukke pub met Cardiffsupporters van allerlei slag. Het stadion, gebouwd op de locatie van een oud atletiekstadion, kan 27.000 toeschouwers herbergen. Het is gebouwd met het oog op uitbreiding met een extra ring, wat zich jammer genoeg vooral uit in tribunes die behoorlijk plat oplopen. Achter de tribunes een grote omloop die nogal spartaans uitgewerkt is, waardoor men er net in een loods rondloopt. Het uitvak is rond een grote ingang voor voertuigen ingedeeld, waardoor de bezoekers zich ook maar moeilijk als blok kunnen manifesteren. Overtuigen kan de kuip eigenlijk enkel door een weliswaar karakterloos afgewerkte buitenkant. Op onze plaatsen vooraan deed zelfs het dak z'n werk niet, door de gedurig vallende druilregen waren we na negentig minuten nat tot op het bot.

Na een eerste kans voor Leeds kroop de zelfverklaarde titelkandidaat Cardiff snel op voorsprong via oude bekende Bellamy. Ook nadien waren de betere kansen voor de thuisploeg al kreeg Leeds gaandeweg meer greep op het gebeuren. We stonden jammer genoeg nog aan de toog toen Leeds kort bij het uur gelijk stelde. Na kansen over en weer kwam Cardiff via een no-nonsense goal van Chopra weer voor. Een slotoffensief van Leeds stierf langzaam uit en in blessuretijd hing de 3:1 nog meer in de lucht, al bleef die uit. Een ander beeld op de tribunes waar het met 1.800 fans uitverkochte Leedsvak het gebeuren domineerde, zelfs bij 1:0 achterstand. Pas na de 2:1 viel het wat stil bij de Yorkshiremen. Cardiff heeft een paar spionkoppen die vooral langs mekaar heenzingen. De zanglustigen naast de uitfans lieten zich enkel horen in halfslachtige reacties op het Leedsvak.

Vooral dankzij de sfeer van LUFC alsnog een leuke pot voetbal. Via de als een landingsbaan verlichte snelweg bereikten we vlot Birmingham, waar we snel de droogte van de hotelkamer opzochten na een lange dag.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#432

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: