dinsdag 7 december 2010

Bay. Leverkusen : 1.FC Köln (05.12.10)

TSV Bayer 04 Leverkusen
: 1.FC Köln
3 : 2
(1 : 1)
Bundesliga
- Speeldag 15
Zo. 05.12.2010 - 15:30
BayArena
- Leverkusen-Mitte (DE)
Toeschouwers : 30.210 (6.000)
Doelpunten:
21. Helmes (1:0), 27. Geromel (1:1), 55. Barnetta (2:1), 61. Reinartz (3:1), 65. Lanig (3:2).

Via enkele mede-Antwerpfans met goede lokale contacten deed zich een leuke gelegenheid voor, met een kleine Roodwitte delegatie een thuiswedstrijd van Leverkusen te bezoeken. De vernieuwde BayArena was al uitnodigend op zich, dat de tickets toegang verschaften voor de wedstrijd tegen de Geitebokken van Keulen maakte het extra aantrekkelijk. Voor de Bayeraanhang is deze affiche immers de Match van het Jaar. Vanuit een droog Antwerpen ging het een uurtje later dan gepland via een miezerig Limburg naar Leverkusen, waar we goed op tijd arriveerden in een bescheiden sneeuwstorm. De locals soigneerden ons uitstekend met een uitgebreide spijstafel, een vaatje bier en ook nog een paar 'keurte gasjes'. De inwendige mens voldoende verwarmd konden we de korte wandeling naar de Arena aanvatten. Na een vergeefse zoektocht naar een fanshop en een korte file aan de tourniquetten stonden we ruim voor aftrap binnen.

Met feitelijk minieme ingrepen is de BayArena van een klein, compact stadionnetje op maat naar een glamoureuze kuip getransformeerd. Structureel werd een kleine tweede ring over drie kanten en de ingesloten hoeken gelegd. Dit samen met het herinvoeren van staanplaatsen leverde een 8.000-tal extra plaatsen op. De stoeltjes gingen van het vale gifgroen van pillendraaiende suikeroom Bayer naar het warme rood en zwart van de club zelf. Dé ingreep is echter het dak: een grote schijf die eigenlijk losstaat van de vorm van de kuip, en met een indrukwekkende dragende constructie het stadion er eigenlijk veel groter doet uitzien dan feitelijk het geval is. De staanplaatsen waarvan sprake bevinden zich in twee tegenoverliggende hoeken en zijn verdeeld tussen de beide supporterskampen. Onze plaatsen bevonden zich in C1, net boven de lokale ultragroeperingen.

Door het gebruik van smalle in de lengte gespannen spandoeken probeerden de Leverkusenfans hun stadion wat Argentijnse flair te geven, bij aanvang ook wat gezangen al waren deze op het clublied na bijna enkel tégen Köln gericht. De uitfans pakten uit met bengalen, de bijhorende rook onttrok hun vakken aan het zicht. Op het veld kregen we een echte derby te zien: meeslepend hoewel niet al te hoogstaand voetbal met kansen over en weer. Na een 1:1 ruststand leek Bayer bij 3:1 de schaapjes op het droge te hebben. Köln scoorde de aansluiter en ging nadrukkelijk op zoek naar een verdiende gelijkmaker die er echter niet kwam. Naast het veld bleven we na de respectievelijke intro's wat op onze honger zitten. Zelfs binnenin de Leverkusenkop sprong de vonk nooit echt over en voor een derbyzege was de stadionbuurt na de match wel erg kalm en vredig. De Geissböcke, die ook naast de uitvakken talrijk aanwezig waren, kwamen enkel na de 3:2 en het erop volgende offensief gesloten voor de dag.

Na de match maakten we er bij onze Leverkusener gastheren in de Kneipe nog een gezellige afsluiter van, na een lang lijkende terugrit eindigde een fijne dag misschien iets te laat. Bij deze een woord van dank aan Lemmi en gezelschap voor de top ontvangst.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#429

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: