zaterdag 20 november 2010

Alem. Aachen II : Rot-Weiss Essen (20.11.10)

TSV Alemannia Aachen II : SC Rot-Weiss Essen
1 : 3
(0 : 1)
NRW-Liga
- Speeldag 15
Za. 20.11.2010 - 14:30
Tivoli (Neu) - Aachen (DE)
Toeschouwers : 2.500 (1.400)
Doelpunten:
34. Enzmann (0:1), 62. Avci (0:2), 73. Engelbrecht (1:2 pen), 76. Tokat (1:3).

In de Duitse vijfde klasse werd vandaag een aloude rivaliteit hernieuwd met het treffen tussen Alemannia Aachen en Rot-Weiss Essen. Jammer genoeg wel slechts de Zweitvertretung van de Coloradokevers, zoals geweten heeft RWE afgelopen zomer een nieuw zwart hoofdstuk in de door financiële problemen geplaagde clubkroniek moeten bijschrijven. Alleszinds lijkt de club na het faillissement en bijhorende degradatie eindelijk de goede weg te zijn ingeslagen. In de bestuurskamer wordt druk gewerkt aan de schuldenvrije toekomst. De stad Essen heeft belangrijke toezeggingen gedaan wat betreft de bouw van een nieuw stadion op hetzelfde complex waar het huidige staat. En belangrijkst van al: de ploeg voert fier de ranglijst aan wat belangrijk is om de nog altijd aanzienlijke aanhang gretig te houden. Een zesduizendtal fans volgt gemiddeld de verrichtingen aan de Hafenstrasse en vandaag vond een zeer vlotte duizender de weg naar de Nederlandse grens. Wij arriveerden ruim op tijd en wierpen ons bij gebrek aan beter in de buurt op de stadioncatering.

Kort voor de aftrap kwamen we dan ook nog Eddy tegen, onze Essense connectie die enkele weken geleden de verplaatsing naar Tienen kleurde. Met een complimentaire RWE-sjaal om en excuses voor het alcoholvrije bier in de nek vonden we onze plaatsen in het uitzitvak. De Aachense ultra's haalden zich de woede van hun medefans op de hals door een minuut stilte vanuit de catacomben te verstoren. Het Essense stavak kwam vocaal behoorlijk gesloten en luid voor de dag maar kreeg slechts zelden de zitters mee. Weinig inspirerends ook op de mat, met ploeg-in-vorm Aachen die het de Roodwitten meer dan lastig maakten. De bezoekende voorsprong kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. RWE probeerde een matige interventie van de thuisgoalie met een lob af te straffen, wat enkel lukte omdat een Aachener verdediger er ook nog eens het hoofd tegen zette. Aachen leek van slag en Essen haalde zonder enige moeite met voorsprong de rust. Aan de kantine besloten we in overleg met Eddy de tweede helft de Essense Ultra's, van wie we ook nog de capo mochten ontmoeten, in het stavak te vervoegen.

Na rust duurde het een kwartier eer Essen op dat moment logischerwijs de voorsprong kon verdubbelen. Alemannia moest uiteraard op zoek naar de aansluitingstreffer maar liep hierbij regelmatig op messcherpe counters. Toch volgde tandengeknars toen de thuisploeg op strafschop aansloot en er meteen enkele minuten druk achteraan gooide. Bij de eerste de beste tegenstoot besliste RWE dan toch de wedstrijd. De bijna 1.500 bezoekers waren nu collectief aan het feest. Ene Pilli werd auf die Stange gebeten en zo werden we verrassend zelfs nog op een knaller van een 'Schreck vom Niederrhein' getrakteerd. Zonder problemen kon de jonge ploeg de 1:3 vasthouden en de festiviteiten konden beginnen. Opvallend de nauwe band tussen dit elftal en de supporters, die na jaren miserie met onbetrokken huurlingen hun hart kunnen ophalen aan een jonge ploeg van locals die weten waar de club voor staat. Aan Aachen Hbf. namen we afscheid van Eddy en zijn kornuiten, volgende week tegen Oostende volgt een tegenbezoek.

Liebe kennt keine Liga !!

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#426

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: