donderdag 28 oktober 2010

Standard Liège : R. Antwerp FC (27.10.10)

R. Standard de Liège
: R. Antwerp FC
2 : 1
(1 : 1)
Cofidis Cup (Beker van België) - 1/16 Finales
Wo. 27.10.2010 - 20:00
Stade Maurice Dufrasne
- Liège-Sclessin (BE)
Toeschouwers : 7.000 (1.400)
Doelpunten:
20. De Vriese (0:1), .

Voor de tweede keer dit seizoen mocht Antwerp aantreden voor de 'Wedstrijd van het Jaar'. Een moeizame bekercampagne leidde immers via de lastige tussenstations Givry en Lutlommel tot een verplaatsing naar Sclessin, zoals bekend thuisbasis van Standard. De voorspelbare strijd voor tickets vooraf, naar eigen zeggen was de FASC gestopt met tellen na niet minder dan 4.000 aanvragen. De bevoegde instanties hadden hier geen oren naar en hielden het bij de standaardallocatie van 1.300 plaatsen, oftewel de bovenste twee vakken. Deze waren dus logischerwijs binnen de kortste keren uitverkocht, en de buskolonne vulde dan ook de bezoekersparking. Aan thuiszijde jammer genoeg minder belangstelling en animo. De derde ring bleef geheel dicht en eigenlijk was enkel het middenvak van de Luikse spionkop goed bezet. Ook opvallend nog een vak Antwerpsupporters in de thuistribune, na wat wrijving en een interventie van de politie werden ze uiteindelijk het uitvak binnengeleid.

Standard is een ploeg in stijgende vorm en het was dan ook bang afwachten welk gelaat het jonge Antwerp zou tonen. Nadat de eerdere uitwisselingen zonder veel gevaar voor de thuisploeg waren, zette Antwerp complexloos de voet naast de Standardmen. Oris knalde op vrijschop de eerste kans nog in de muur, maar kort nadien kon uitblinker Emmerik De Vriese een flater van thuisgoalie Blazic afstraffen. Later knalde Emmerik nog in het zijnet én scoorde op de counter. De 0:2 werd echter ten onrechte afgevlagd. Aan het einde van extreem lange blessuretijd scoorde Opare met hulp van een blunderende Kaya. Toch leek het na de rust goed te komen toen Opare na een aanslag op Lambot van het veld werd gestuurd. Met tien tegen tien kwam Standard na een dubbel folieke van Jef Vogels op voorsprong, Poccognoli en Nong straften af. Antwerp werd opnieuw bekocht toen een strafschopfout op De Vriese niet werd bestraft. De beruchte Luikse twaalfde man stond op het veld vandaag.

Een moegestreden Antwerp kon het niet meer opbrengen. Het slotoffensief was er meer een voor de vorm en miste precisie. Ondanks de uitschakeling mogen de Antwerpspelers met opgeheven hoofd deze editie van de beker verlaten. Hetzelfde geldt overigens voor de aanhang. De twee volle vakken verwelkomden de helden met luide gezangen en vuurwerk. Het kleine giftige kantje werd gevormd door twee vuurpijlen die hun weg naar het speelveld vonden. Nadien vooral chaos in het uitvak, met gezangen die van alle kanten werden ingezet en dus samenhang misten. Na de 2:1 en de escapades van de arbitrage verenigde zich het Antwerpvak tegen alles en iedereen, bij de achterstand ging de kwaliteit van de support dus nog omhoog. Na affluiten werden de spelers uitvoerig bedankt, nog lange minuten galmden de Antwerpgezangen door een al leeg gelopen Sclessin. De thuisfans lagen niet van de wedstrijd wakker en waren enkel hoorbaar per trommel en de eerste paar minuten na de 2:1.

Zondag opnieuw het echte werk uit bij het voormalige Francs Borains, ex-club van Jean Zarzecki.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#418

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- 1/16 Finales

Geen opmerkingen: