woensdag 6 oktober 2010

R. Antwerp FC : RAEC Mons (02.10.10)

R. Antwerp FC : RAEC Mons
1 : 2
(0 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 8
Za. 02.10.2010 - 20:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 8.500 (100)
Doelpunten:
47. Sanogo (0:1), 58. De Vriese (1:1), 79. Sanogo (1:2).

Antwerp had de prestigieuze maar ietwat slecht getimede oefenpot in Luxemburg zonder kleerscheuren én zonder nederlaag weten te overleven. Tegenstander van vandaag was de ambitieuze maar slecht draaiende reeksfavoriet Bergen. Winst was met oog op een eventuele periodetitel een must. Het enthousiasme van de talrijk opgekomen Antwerpfans verstomde bij een gesloten ouverture, zodat de schaarse Ultras Mons met hun regelmatige gezangen zowaar de bovenhand hadden. Geen van beide ploegen kon of durfde de boel forceren zodat een logische 0:0 aan de rust het gevolg was.

Na de pauze ging het snel met al na enkele minuten de 0:1 van Sanogo. Tegen de volwassen spelende Montois kon Antwerp de intussen gekende jeugdige overgave zetten. Snel scoorde een weer sterke De Vriese de gelijkmaker. Ondanks enkele levensgevaarlijke tegenprikken van l'Albert verzamelde vooral Antwerp op een ontwaakte Bosuil de kansen, Berthelin stond echter als een huis. Met name Oris liet een huizenhoge kans op de voorsprong liggen, enkele minuten later bood een naast Phibel overigens weer oerdegelijke Vogels Sanogo zijn tweede op een dienblaadje aan. Tegen een stevig Waals geheel kon Antwerp geen vuist meer maken, met de eerste nederlaag na 24 ongeslagen wedstrijden tot gevolg.

Volgende week komt Lommel United langs, Antwerp dient te winnen om niet meteen in de brede middenmoot te sukkelen. Ondanks de nederlaag vandaag mag Antwerp met de tweede helft in gedachten met de borst vooruit de strijd aangaan.


Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#410

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: