maandag 4 oktober 2010

KVK Tienen : R. Antwerp FC (26.09.10)

KVK Tienen
: R. Antwerp FC
1 : 3
(1 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 7
Zo. 26.09.2010 - 15:00
Bergéstadion
- Tienen (BE)
Toeschouwers : 2.000 (1.100)
Doelpunten:
43. Vogels (1:0 own), 68. Di Gregorio (1:1 pen), 79. Zevne (1:2), 90. De Vriese (1:3).

Ondanks een beetje overbodige ergernis met de ordediensten de laatse jaren, zijn de beide Vlaams-Brabantse verplaatsingen tot favoriete trips én trekpleisters voor veel fans uitgegroeid. De reis naar Suikerstad Tienen bleek de eerste combivrije uitwedstrijd van het nog jonge seizoen. Naar gewoonte namen we al vroeg de trein in de Middenstatie, na overstap in Leuven arriveerden we al voor het middaguur in Tienen. Een van de vele P.'s die Antwerp rijk is verjaarde vandaag, plan was een klein kroegentochtje. Eerste stop in de stationsstraat, tweede etappe stonden longdrinks op de grote markt op het menu. Daar ontmoetten we ook een in RWE-trui getooide Duitse medemens, die na een korte introductie en een uitgebreide babbel over voetbalkoetjes en -kalfjes besloot ons in het uitvak te vergezellen.

De eerste helft bleek een moeilijke opgave voor het jonge Antwerp. Tienen speelde goed rond en creëerde de betere kansen. Antwerp klauwde zich door een moeilijk eerste half uur, stak zelf al eens de neus aan het venster en leek ongehavend de rust te halen. Tot Jef Vogels een strakke, lage voorzet in eigen doel devieerde. Jef werd door zijn ploeg getroost en in afwachting van een strijdvaardige tweede helft werd Antwerp ondanks de achterstand met applaus in de kabine gestuurd. Na de koffie ging Antwerp op zoek naar de gelijkmaker met goede kansen voor Oris. De wissels van Colin Andrews maakten het verschil. Put, Zevne en vooral Pivaljevic schakelden hoger, gesteund door een vak dat vandaag bij momenten in topvorm was. Di Gregorio scooorde vanop de stip en toen tien minuten nadien Zevne scoorde na een bal op de paal van Pivaljevic ontplofte de RAFC-tribune. Kansen aan beide zijden nog in de slotfase vooraleer De Vriese de bevrijdende 1:3 binnenprikte.

De uitzinnige aanhang dankte de ploeg uitvoerig, vlak nadien volgde in Café Industrie achter het uitvak nog een heerlijke zangstonde die door onze kersverse Duitse vriend veelvuldig van het predikaat 'Wahnsinn' werd voorzien. Rond 22u stonden we weer op het thuisfront.


Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#407

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: