donderdag 30 september 2010

KVV Quick Boys : SV Zwaluwen '30 (25.09.10)

KVV Quick Boys : HCSV Zwaluwen '30
2 : 2
(0 : 0)
Zaterdag Hoofdklasse A
- Speeldag 4
Za. 25.09.2010 - 15:00
Sportpark Nieuw Zuid - Katwijk-aan-Zee (NL)
Toeschouwers : 1.200 (20)
Doelpunten:
7. Keijzer (0:1), 23. van Duijn (1:1), 61. Prenda (1:2), 70. van Duijn (2:2).

Nederland was voor deze zaterdag van een erg internationaal voetbalweekend de bestemming. Meer bepaald de kustplaats Katwijk-aan-Zee, een van de grote bolwerken van het Nederlandse amateurvoetbal. Lokale grootmacht Quick Boys, tweemalig nationaal amateurkampioen, had zich na een teleurstellend vorig seizoen verrassend genoeg niet weten te plaatsen voor de nieuwe topklasse. Een kaakslag voor dé toeschouwersmagneet bij de amateurs, waardoor de Blauw-Witten in de tot vierde afdeling gedegradeerde hoofdklasse aan de bak moeten. Dubbel pijnlijk voor QB is het feit dat stadsrivaal VV Katwijk wel de topklasse haalde en daarin momenteel zelfs de ranglijst van de zaterdagreeks aanvoert. Bezoeker Zwaluwen '30 uit het Noord-Hollandse Hoorn rommelde vooral in de lagere regionen van de amateurreeksen en haalde er pas in 2007 voor het eerst in de geschiedenis het hoogste niveau. De Zwaluwen misten afgelopen seizoen nipt de trein van de Topklasse.

Zoals zo vaak in Nederland staat ook in Katwijk een pareltje van een sportpark. Een hele reeks jeugdvelden waarop Raymond Ceulemans met plezier zijn kunsten zou tonen, liggen rondom het clubgebouw met kantine dat het kloppend hart van de club vormt. Ingekneld tussen clubgebouw en de duinen aan de zeezijde ligt het hoofdveld. Trots van de club is de in 2006 gebouwde Dirk Kuijt tribune, een fraaie overdekte zittribune  met blauwe stoelen afgewisseld met witte die als patroon de clubnaam vormen. Qua capaciteit een stand die op een hoger speelniveau zeker niet zou misstaan. Aan de kant van de kantine achter doel enkele onoverdekte rijen met houten banken, in de hoek tussen deze beide tribunes een bizar afgezonderd staanvakje waar de lokale tifovrienden gehuisvest zijn. De andere hoek van deze koptribune is gevuld met een manueel bediend scorebord. De andere kopzijde heeft geen uitbouw, terwijl aan de tweede lange zijde nog enkele betonnen trappen zonderdak bieden aan onder andere de uitfans.

Op het uitmuntende veld richtte Quick Boys eerst de blik naar voren, maar bij de eerste tegenprik was het prijs aan de overkant. Na een scrimmage voor doel ramde Keijzer vanop een paar meter tussen een bos van benen door binnen. De bezoekers zetten vervolgens hun organisatie wat steviger en rekenden op de counter. Halverwege de eerste helft stelde van Duijn met een afstandsknal gelijk. Nadien nog kansen over en weer maar we gingen toch rusten met 1:1. De zeewind stak op en blies een hoosbui over het sportpark. De Hoornaars kwamen best uit de kleedkamers. QB moest op een van de counters een strafschop toestaan, die pas in de rebound binnenging. Een mooie vrije trap volgde tien minuten later voor 2:2. QB zocht de winning goal maar mocht nog beide handjes kussen dat Zwaluwen '30 de ultieme 2:3 liet liggen. Langs de lijn een 20 ouderen uit Hoorn. Bij de thuisploeg een fanatiek meelevende aanhang al was enige vorm van georganiseerde support niet voorhanden. Opvallend wel een behoorlijke groep met derdehelftaspiraties.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#405

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: