maandag 20 september 2010

K. Lyra TSV : KRC Mechelen (19.09.10)

K. Lyra TSV : KRC Mechelen
1 : 0
(1 : 0)
Bevordering B
- Speeldag 4
Zo. 19.09.2010 - 15:00
Lyra Stadion - Lier (BE)
Toeschouwers : 800 (500)
Doelpunten:
44. ?? (1:0).

Vandaag ging het spoorslags naar Lier voor een streekderby tussen de traditieclubs Lyra en RCM, beide vervallen tot niveau Bevordering B. Na kort indrinken in het ondanks braderij doodse centrum ging het naar het knusse stadionnetje aan de Mechelsepoort. Daar had zich zoals verwacht een meer dan behoorlijke aanhang Racingers verzameld op de grote terrace achter doel. De iets kleinere en heel wat 'belegener' Lyra-aanhang vatte post op de zitplaatsen van de hoofdtribune. Op het veld ontvouwde zich een boeiende eerste helft in Engelse stijl. Opwinding vooral toen beide ploegen elk een strafschop naast het doel deponeerden. Scoren lukte alsnog vlak voor de pauze toen de Pallieters een counter afrondden.

Na de pauze trok Racing, met oude bekenden zoals Sander Kevelaerts en Mohammed Cissé in de ploeg, zonder al te veel overleg naar voren. De grootste kansen waren voor Lyra, Kevelaerts kreeg er altijd wel een hand tegen gezet. RCM dreigde vooral in de laatste tien minuten, toen het slotoffensief nog een reeks corners opleverde. Veel contestatie toen de Mechelaars een bal over de doellijn claimden, de scheids en de (bebrilde) linesman gaven echter geen krimp. Lyra klimt door deze zege naar de kop van de rangschikking, Racing verzeilt in de middenmoot. Op de tribunes vooral rumoer na de rust met de 'LYRA, LYRA'-gezangen van de lokale oude garde. De bezoekers kwamen ondanks hun numbers amper uit de verf, al eisten ze wel met veel decibels de kop van de trainer na de wanvertoning van hun ploeg.

Met nog eentje in het centrum, en omdat dat geentje is, ook nog eentje in de Antwerpse stationsbuurt, werd een fijne zondag besloten.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#402

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: