zaterdag 25 september 2010

FC Metz : Stade de Reims (24.09.10)

FC Metz : Stade de Reims
0 : 0
(0 : 0)
Ligue 2
- Speeldag 8
Vr. 24.09.2010 - 20:00
Stade Saint-Symphorien - Metz (FR)
Toeschouwers : 6.332 (110)
Doelpunten:
-

Af en toe worden de teugels te velde gevierd en kan er nog eens ouderwets gehopt worden. Dit was zo'n weekend en op vrijdagnamiddag klokslag 16u vertrok dan ook de klassieke Frankrijkbezetting richting het Noord-Franse Metz. De gevreesde files op de as Antwerpen-Brussel bleken goed mee te vallen, een vlotte rit dus. Dachten we, want eenmaal over de taalgrens begon de miserie door een combinatie van wegenwerken, bijna zondag, regen en paniekerige chauffeurs, chauffeuses en chauffages pas echt. Het stadion, gelegen vlak naast de snelweg maar dus niet naast een afrit, bereikten we pas toen de wedstrijd al een half uur aan de gang was. Dankzij het scoutingwerk van de andere Antwerpse wagenbezetting ging het van dan af wel vlot en vijf minuten later zaten we op de tribune.

De volksclub uit Metz, in België vooral bekend door de passage van Danny Boffin, is afgegleden naar tweedeklasseniveau maar beschikt over een topklassestadion in Engelse stijl. Langs één zijde een basic en al wat oudere hoofdtribune. Wij kozen de overzijde, een stevige tribune met twee etages en een uitvoerige dakconstructie. De ingang verliep via trappen waarop een wijnrode 'loper' geschilderd was, wat een van de reisgezellen de treffende omschrijving 'casino' ontlokte. De mooiste tribunes staan achter de doelen, in dezelfde stijl opgetrokken maar met twee ringen aan de stadszijde en liefst drie ringen aan de snelwegzijde. Achter beide doelen ook minuscule staanvakken. De capaciteit gaat boven de 26.000, ruim te veel voor Metz in tweede afdeling en met name voor de 6.332 betaalde inkombewijzen van vanavond, het werkelijke aantal leek ons nog een stuk lager.

De wedstrijd had zoals enigszins verwacht weinig om het lijf. Blijkbaar was de grootste kans al gevallen in de derde minuut, toen de Metz-goalie wat ver uit zijn doel kwam maar de Reimsspits niet kon profiteren. De erop volgende en precisie missende schoten van Metz misten we door onze laattijdige aankomst ook nog. Na de pauze duurde het tot de slotfase voor er wat opwinding kwam. Metz, met Gaëtan Englebert in de ploeg, probeerde vruchteloos een offensief op poten te zetten en Reims nam keer op keer de foute beslissing in de tegenaanval, zo bleef het bij een saaie 0:0. Op de tribunes pakte Metz uit met een actie om de vriendschapsband met de fanscene van Kaiserslautern in de verf te zetten. Hun fanatisme werd pijnlijk duidelijk toen ze hun vocale efforts klasseerden om te gaan schuilen in de regen. Goed honderd Rémois in het uitvak, waarvan zowat de helft constant voor rumoer en vlagvertoon zorgde, jammer genoeg niet wat meer volk om de goede support beter te doen overkomen.

Na een veel vlottere terugrit was rond half twee de kop van een overvol hoppingweekend eraf.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#404

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: