dinsdag 3 augustus 2010

R. Antwerp FC : Germinal Beers. (18.07.10)


R. Antwerp FC
: KFC Germinal Beerschot
1 : 0
(1 : 0)
Vriendschappelijk - # 2
Zo. 18.07.2010 - 16:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 13.000 (256)
Doelpunten:
28. Put (1:0).

D-Day op de Bosuil vandaag. Na amper een week trainen mocht/moest de roodwitte garde aantreden tegen de Kielse stadsrivaal, die zelf amper twee weken weg was van de competitiestart. Heel Deurne in rep en roer met de verschillende supporterscafés die hun eigen randanimatie organiseerden. Wij kozen voor een ontbijtje 'intra muros' gevolgd door de muziek van TE. De GO bleek al te druk, dus we zaten vroeg op onze stek vandaag. Bij het betreden van het stadion de gekende Lehnhoff-gezangen, Hans-Peter Gott had besloten tussen Zijn adepten neer te dalen. Enkele DJ's zweepten de massa, waaronder een uitverkochte T2, langzaam op en het slotkwartier vóór aftrappen zorgde met Dos Cervezas, Antwaarpe en YNWA al voor de eerste kippevelmomenten. Moment ook dat de 256 ratten, waaronder opvallend veel prille tieners, binnen begonnen te druppelen.

Voor Germinal B. was dit in alle interviews en publicaties niet meer dan een gewone oefenmatch. De supporters, die hun fusievehikel nochtans de helft van de recette mee naar huis zagen nemen, wilden onze zakken niet vullen en besloten tot een boycot. De ploeg was op de licht gekwetste oude gloriën Clement en Goor na, wel op volle oorlogssterkte. Antwerp mocht wegens vriendschappelijke match testspelers laten opdraven en ondervond dus geen hinder van het lopende transferverbod. Di Gregorio speelde alsof hij nooit was weggeweest en verder stond vooral de bijna helemaal vernieuwde achterlijn erg stevig. De schaarse kansen waren voor Antwerp en de keet ontplofte toen Put kort voor het half uur Wamfor in de wind zette en knap in de rechterbovenhoek prikte.

Ten laatste nu was van het uitvak helemaal niets meer te merken, maar toch ging ook Roodwit in bedrukte stemming rusten. Na een onschuldig contact ging Kevin Baert neer. De ernstige enkelblessure bleek geen breuk, maar toch seizoen zo goed als gedaan voor de onfortuinlijke Kevin. Na de rust, een vermoedelijke preek van De Boeck en wat wissels later kwam GBA onvermijdelijk toch wat opzetten. Wauthy kon één keer glanzen en een Braziliaanse tester die voor de eigen aandelen ging, tekende voor de overige missers. Met de groeiende zegezekerheid kwam ook tribune 2 helemaal los, de tweede helft mag al meteen als warm welkom heten voor de kandidaat nieuwkomers. Na de partij voorspelbare onlusten rond het stadion, gelukkig aan onze andere kant. De viering in de pub duurde nog tot middernacht.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#374

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC

Geen opmerkingen: