donderdag 5 augustus 2010

Bor. Dortmund : Manchester City (04.08.10)

BV Borussia Dortmund 09 : Manchester City FC
3 : 1
(1 : 1)
Vriendschappelijk - 'Ferrostaalcup'
Wo. 04.08.2010 - 20:00
Westfalenstadion
- Dortmund-Innenstadt West (DE)
Toeschouwers : 31.200 (600)
Doelpunten:
9. Barrios (1:0 pen), 11. Jo (1:1), 50. Kagawa (2:1), 81. Lewandowski (3:1).

Eerste hopper van het seizoen werd een prestigieuze oefenpot tussen Borussia Dortmund en Manchester City, om de iets minder prestigieuze 'FerroStaal Cup'. Onderweg naar het Ruhrgebied werd constant haasje-over gespeeld met een hoosbui met zondvloedambities. Dieptepunt was een ongeval met vier trucks ter hoogte van een wegversmalling, wat ons anderhalf uur filerijden opleverde. Kort voor aftrap en met de voornoemde hoosbui netjes boven ons gesetteld bereikten we het Westfalenstadion. Ticketjes voor het zitvak van de bezoekers kostten de democratische prijs van 39€.

Verrassend vele Cityfans lieten zich hierdoor niet afschrikken, uiteindelijk waren er ruim 500 verzameld. Ook de befaamde Süd was indrukwekkend vol gelopen. Verder vooral leegte, toch is 31.200 toeschouwers voor een oefenmatch moeilijk slecht te noemen. Na een niet helemaal gerespecteerde minuut stilte voor de slachtoffers van de Love Parade toonden de kuitenbijterkes van de thuisploeg zich vinniger dan hun gasten. Al snel leverde dit de voorsprong op vanop de stip. Jo bracht City meteen ook weer langszij. De pot verwaterde behoorlijk en pas vlak voor het rustsignaal volgde nog wat opwinding. Dortmund kreeg een tweede penalty maar kon deze niet omzetten.

Enkele wissels later schoten de Borussen uit de startblokken en amper vijf minuten ver stond het 2:1. Een mak City zette nog wat kandidaat-vertrekkers in het uitstalraam en Dortmund dikte in de slotfase nog aan tot 3:1. Naast het veld lieten de Citizens in de eerste helft goed van zich horen met klassiekers als Blue Moon. In de tweede helft viel de support volledig stil. Ook bij BVB volgde de support perfect het matchverloop met vooral in de tweede helft wat volume, al werd het nooit echt luid. De bekeruitreiking lieten we aan ons voorbijgaan en na een voorspoedige terugrit konden we om 1 uur des nachts een streep trekken onder de eerste buitenlandse excursie van het seizoen.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#383

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: