zondag 13 juni 2010

VV Gemert : IJsselmeervogels (12.06.10)

VV Gemert
: VV IJsselmeervogels
0 : 1
(0 : 0)
Algeheel Amateurkampioenschap
- Heenwedstrijd
Za. 12.06.2010 - 17:00
Molenbroek - Gemert-Bakel (NL)
Toeschouwers : 3.500 (1.000)
Doelpunten:
72' K.Winter (0:1).

Tradities zijn er om onderhouden te worden en zo stond in het slot van het seizoen alweer voor het vierde jaar op rij de finale van het Nederlandse amateurkampioenschap op het programma. In de zaterdagafdeling haalde IJsselmeervogels al vóór de laatste speeldag een zoveelste titel binnen. Bij de Zwart-Witten uit Gemert kwam het tot een 'finale' op verplaatsing bij de Treffers uit Groesbeek, een eerste zondagstitel naast twee reekskampioenschappen was de beloning.

Gemert-Bakel, een fusiegemeente niet ver van Eindhoven, beschikt over een uitvoerig sportpark met enkele bijvelden, het terrein van de Gemertse Atletiek Club en natuurlijk ook het stadionnetje van de lokale voetbaltrots. Een typisch amateurveld met een klein zittribunetje geflankeerd door onoverdekte staanplaatsen. Aan de overkant over de gehele lengte staanplaatsen waarvan het overgrote deel overdekt. Geen uitbouw achter de doelen, al hadden gewillige sponsoren voor de gelegenheid een noodtribune voorzien om de capaciteit op 4'000 te brengen.

De capaciteit bleek te volstaan. Achter de doelen waren her en der nog plaatsen vrij terwijl de zijkanten overvol bleken. De Vogels waren met een dozijn bussen aangereisd en waren her en der verspreid over het sportpark met een duizendtal fans vertegenwoordigd. De Rooien namen ook meteen het heft op de tribunes in handen. Na een typische intro met slingers en confetti pakten ze constant met gezangen uit, al werden deze meestal slechts door een kleine kern gedragen. Alleszinds overtuigender dan bij de derby enkele weken eerder en beter dan de thuisfans, die niet vertrouwd lijken met dit soort gelegenheid en over de 90 minuten slechts een handvol keer uit de verf kwamen.

De wedstrijd volgde een vergelijkbaar beeld. Al snel bleken de ervaren Spakenburgers struizer, technischer en zekerder aan de bal. Al snel leverde dit overwicht ook kansen op. Verder in de eerste helft kwam Gemert een paar keer de neus aan het venster steken. Na de rust drong IJsselmeervogels de thuisploeg terug op de eigen helft. Weinig opwinding evenwel tot halverwege de tweede helft. Toen troffen de Rooien eerst de lat, vijf minuten later scoorde Kevin Winter na een snel genomen vrije trap. Gemert zette nog een steriel slotoffensief op poten maar echte kansen vloeiden hier niet meer uit voort.

Met een marge van slechts één doelpunt kan het duel nog alle kanten uit, maar gezien het veldoverwicht is het moeilijk voor te stellen dat Gemert de Vogels nog van een zesde amateurlandstitel kan houden. Tot het volgende hopseizoen !

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#351

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: