vrijdag 14 mei 2010

USC Paloma : Curslack/Neueng. (13.05.10)

Uhlenhorster SC Paloma : SV Curslack/Neuengamme
0 : 2
(0 : 1)
Oberliga Hamburg
- Speeldag 24
Do. 13.05.2010 - 10:45
Jonny Rehbein Sportplatz
- Hamburg-Uhlenhorst (DE)
Toeschouwers : 110 (20)
Doelpunten:
7. Reincke (0:1), 89. Reincke (0:2).

Onmenselijk vroeg op de donderdag stond alweer de volgende wedstrijd op het programma. Hemelvaartdag werd opgeluisterd met een volledige inhaalspeeldag in de Oberliga Hamburg, keuze genoeg dus. Wegens het exotische aanvangsuur van 10:45 werd een doubleheader zelfs mogelijk, na een korte rit met de metro kwamen we in de nette en groene wijk Uhlenhorst aan. Het sportpark van de Witte Duiven van Paloma heeft weinig om het lijf. De enige uitbouw bestaat uit een klein clubgebouw in een hoek, enkele stalen stellingen en houten parkbanken moeten de tribunes van het complex voorstellen. Iets meer dan honderd overwegend Rentner en andere very locals (waaronder een Fat Sweaty Coppers-lookalike) inclusief een vijftal (pre)pubers die hun hoekje met vlaggen opsmukten en voor de rest vooral de omstaanders verveelden met hun 08/15-gezangen.

Op het gravelveld vonden de bezoekers uit Neuengamme, waar in oorlogstijd een concentratiekamp gevestigd was, het best hun draai. Via een vaardige rechterflank werden de spitsen voortdurend in stelling gebracht, de grensrechter vlagde echter te pas en te onpas buitenspel. Toch konden de bezoekers op voorpsrong gaan rusten. Na de pauze ging de thuisploeg vol op zoek naar de gelijkmaker. Opgelegde kansen werden te zwak afgewerkt, een doelpunt werd afgekeurd en een penalty naast getrapt. Uiteraard viel het doelpunt aan de andere kant, in de slotfase hield SVCN de schaapjes op het droge. Opvallend ritueel nog na de match: alle Palomaspelers gingen hun zangkwintet 'De Langen Asem' een voor een begroeten. Ongetwijfeld voer voor wat playground boasting komende maandag.

Vanaf Uhlenhorst wandelden we als laatste taste of Hamburg de Alster af richting centrum en verder door naar Sankt-Pauli. Opvallend langs de Alster: talloze groepjes jongeren die volledig uitgerust met mobiele bier/bbq/muziekwagens op de grasperken aan de oever lagen te 'chillen'. Iets om te onthouden als we hier bij beter weer nog eens terugkeren.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#346

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: