zondag 23 mei 2010

Rot-Weiss Essen : ETB SW Essen (19.05.10)

SC Rot-Weiss Essen
: ETB Schwarz-Weiss Essen
1 : 2
(1 : 2)
Niederrheinpokal
- Finale
Wo. 19.05.2010 - 19:45
Georg Melches Stadion
- Essen-Bergeborbeck (DE)
Toeschouwers : 10.409 (350)
Doelpunten:
3. Bednarski (0:1), 4. Yilmaz (0:2), 43. Wunderlich (1:2).

Na een seizoen zonder bood de Niederrheinpokal alsnog gelegenheid, een bezoekje aan de vrienden van Rot-Weiss Essen te brengen. De Roodwitten zitten jammer genoeg in een herkenbaar schuitje van financiële, sportieve én stadionperikelen. Na een povere heenronde was promotie halfweg al een onmogelijkheid. Deze bekerfinale was de enige manier om het seizoen nog wat opsmuk te geven, met een zekere affiche tegen een eerste- of tweedeklasser in de eerste ronde van de DFB-Pokal als beloning. Extra cachet bood de tegenstander. Stadsgenoot Schwarz-Weiss kwam immers naar de Hafenstrasse gereisd. De Lackschuhverein uit Essen-Zuid is verworden tot een reliek voor nostalgische Rentner, de tijden dat 30.000 supporters de tribunes bevolkten om de twee ploegen dominantie in de toenmalige Amateuroberliga Nordrhein te zien bestrijden, liggen achter ons.

En toch was de opkomst voor de derby behoorlijk te noemen. Het fiere Georg Melches, sowieso al maar drie tribunes meer sterk, is door de bouwplannen nog verder gekortwiekt. De helft van de Nordtribune is ook al gesloopt, de ambitieuze bouwplannen zijn echter bevroren bij geldgebrek. Ook het armlastige stadsbestuur trok de eerder toegezegde steun aan de nieuwbouw terug. De verhoudingen tussen de beide clubs blijken redelijk goed te zijn, er werd immers besloten geen vakscheiding op te leggen. Een paar honderd SWE-fans stonden verzameld op de Nord, de rest had plaatsgenomen verspreid over de hoofdtribune. Ze pakten uit met wat vlagvertoon maar konden zich wegens het beperkte aantal geen gehoor verschaffen. De thuisfans zorgden voor een leuke ontvangst met redelijk massale gezangen en een bescheiden tifo.

Het kleine zwarte broertje begon onbevangen en kon na amper drie minuten al een tweede kans én eerste doelpunt voorleggen. Nog niet van de verrassing bekomen, stond het een minuut later al 0:2, waarop een RWE-fan over de hekken klom om verhaal te gaan halen. Ons gedacht was 'goed voor de wedstrijd', we zouden jammer genoeg geen gelijk krijgen. RWE nam wel de bal over maar creëerde amper kansen. ETB had de wedstrijd volledig onder controle maar leek toch een moeilijke tweede time tegemoet te gaan toen Wunderlich vlak voor rust in een lege goal mocht schuiven. Ook de tweede time bracht niet de verwachte stormloop en zelfs toen de bezoekers een kwartier voor affluiten met tien kwamen te staan, kon Rot-Weiss geen aanspraak meer maken op een gelijkmaker. De ultra's, die nog lang in behoorlijken getale achter hun ploeg hadden gestaan, uitten hun frustratie vocaal tegen de spelers van Schwarz-Weiss, die van de overige tribunes wel sportief applaus kregen voor de Niederrheinpokalsieg.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#348

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: