woensdag 12 mei 2010

Conc. Hamburg : Halstenbek-Rell. (11.05.10)

SC Concordia Hamburg
: SV Halstenbek-Rellingen
3 : 1
(0 : 1)
Oberliga Hamburg
- Speeldag 21
Di. 11.05.2010 - 19:30
Sportpark Hinschefelde
- Hamburg-Wandsbek (DE)
Toeschouwers : 130 (20)
Doelpunten:
19. ?? (0:1), 55. Karakas (1:1 pen), 85. Franz (2:1), 87. Aydin (3:1).

Na een jaar zonder kon dit jaar weer de finale van wat nu de Europa League heet, op de kalender gezet worden. De Hamburger SV was gastheer. Voor een keer was de sneeuwwinter ons gunstig gezind, in de buurt stonden tal van inhaalwedstrijden van de Oberliga Hamburg geprogrammeerd, perfecte gelegenheid voor wat perifeer hoppen. De reis naar de Hansestadt verliep zorgeloos en na inchecken in ons hostelletje pal op de Reeperbahn kon de verkenning van de stad beginnen. Voor deze eerste namiddag beperkten we ons tot Sankt-Pauli. Jammer genoeg geen inkijk in het stadion van de lokale FC, net gepromoveerd naar de Bundesliga. De wijk zelf is op zich mooi maar slecht onderhouden en zowat elke straat- en bouwsteen lijkt besmeurd met primitieve graffiti. Het cliché 'scruffy' lijkt dan ook gepast.

Een korte wandeling ook nog door de lokale voetgangerstunnel, waar ook auto's doorrijden die met grote liften op onderwaterniveau worden gezet. Vandaar ging het met de S-Bahn naar Hamburg Hbf. en van daar per Regionalbahn verder naar de groene buitenwijk Wandsbek. Na een korte wandeling kwamen we bij het oude Stadion Marienthal terecht. Doods zo kort voor aftrap, gelukkig kwamen er twee locals buiten dankzij wie we nog even een paar foto's mochten nemen. Ze wezen ons ook de weg naar de juiste arena voor vanavond. Ergens wel begrijpelijk, Marienthal lijkt ons in deze toestand kansloos voor een stadionkeuring voor dit niveau. 'Cordi' is uitgeweken naar Sportpark Hinschenfelde aan de andere kant van de spoorweg, home of TSV Wandsetal. Een simpel complex met een nieuwe kleine zittribune aan een kant en onoverdekte staanplaatsen aan de andere zijde. Voeg hier nog een chalet met fanshop en kantine, beide gerund door bevallige deernen, aan toe en ons voetbalhart kan niets meer verlangen.

De bezoekers uit Halstenbek toonden zich doorgaans de betere ploeg, de actie speelde zich doorgaans op de helft van de thuisploeg af. Weinig academisch weliswaar, de lange bal was weapon of choice. Een afstandsschot zette HR op voorsprong. Het bedreigde Concordia kon hier slechts frustraties tegenover zetten, zowat elke scheidsrechterlijke beslissing werd fanatiek aangevochten. De wedstrijd werd ook bitsiger met de bezoekende keeper als voornaam slachtoffer. Hij kon immers slechts worden vervangen door wat ons de kiné leek. Cordi had kort na rust een penalty nodig om gelijk te stellen. Kort nadien kwam Halstenbek met tien te staan en begonnen de Rellingen. Toch bleven de bezoekers baas, maar een flater van de gelegenheidskeeper bracht de thuisploeg op voorsprong, een paar minuten later counterden ze de zege veilig.

Naast het veld weinig animo. Toch blijkt de thuisploeg een kleine actieve fanscene te bezitten, die een leuke fansite onderhoudt. Af en toe komt ook wat fanatisme bovendrijven, wat zich vooral uit in het beschimpen van spelers van de tegenstander. Vandaag leidde dit bijna tot een handgemeen tussen de met rood uitgesloten speler en een al even rood aanlopende local. Wij gingen intussen met de metro richting Thomas Read, de Ierse pub op de Reeperbahn waar de Fulhamfans verzamelen hadden geblazen.

Foto's:http://gallery.towhateverend.be/#344

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: