vrijdag 14 mei 2010

Oststeinbeker SV : SC Vict. Hamburg (13.05.10)

Oststeinbeker SV : SC Victoria Hamburg
4 : 3
(3 : 1)
Oberliga Hamburg
- Speeldag 24
Do. 13.05.2010 - 15:00
Barsbütteler Weg
- Oststeinbek (DE)
Toeschouwers : 237 (40)
Doelpunten:
14. Cihan (1:0 pen), 23. Ulusoy (2:0), 43. Dju (3:0), 45. Rahn (3:1 pen), 69. Rahn (3:2 pen), 77. Cihan (4:2), 91. Eybächer (4:3)

Een miniem tripje over de stadsgrenzen van Hamburg bracht ons in Schleswig-Holstein en met name het dorpje Oststeinbek voor de aflsuiter van deze trip. Op het kunstgrasveld aan de Barsbütteler weg probeerde bezoeker Victoria uit de Hamburgse wijk Hoheluft de leiding in de reeks weer over te nemen. Rond het kunstgrasveld een clubgebouwtje annex Grieks restaurant met een chaletje dat smakelijke catering aanbood. Geen verdere uitbouw op een groen sportcomplex met iets verder nog een sporthal. Redelijke opkomst wel met ook enkele dozijnen aanhangers uit de Hansestadt. Net als Paloma ook hier een kleine ultragroepering die eerder de ploeg steunde dan zichzelf aan te stellen zoals de buren deze ochtend.

Gezellige ambiente die werd gehonoreerd met de leukste wedstrijd die we op deze trip te zien hebben gekregen. De thuisploeg speelde tegen de kandidaat-kampioen onbevangen en scherp tegen de buitenspelval aan. De bezoekers kregen geen voet aan de grond en stonden halverwege de eerste helft 2:0 achter. De boeken leken helemaal toe te kunnen bij een mooi uitgespeelde 3:0 vlak voor de rust, maar een penalty stuurde de zgn. Vicky's (schunnige spreekkoren bleven achterwege) toch nog met enige hoop naar de kleedkamer. Terecht, zo bleek, na rust zette SCV een aanhoudend offensief op poten. De aansluitingstreffer volgde snel, alweer vanop de stip. De flanken bereikten keer op keer de achterlijn en zorgden voor chaos in het strafschopgebied van OSV. Toch lukte de thuisploeg uit een zeldzame uitbraak de 4:2. Victoria scoorde ultiem nog tegen, maar te laat om nog tot een verdiende 4:4 te komen.

Er zal zeker nog een Hamburgbezoek volgen, vooral om de lokale topclubs en het nachtleven te proeven. Hopen we dan wel op beter weer...

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#347

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: