woensdag 12 mei 2010

KRC Mechelen : VC Eendr. Aalst (09.05.10)

KRC Mechelen
: VC Eendracht Aalst 2002
3 : 1
(2 : 1)
3e Klasse A
- Speeldag 38
Zo. 09.05.2010 - 15:00
Oscar Van Kesbeeckstadion
- Mechelen (BE)
Toeschouwers : 1.100 (300)
Doelpunten:
15. Buvens (1:0), 44. Urueta (2:0 pen), 68. Casagolda (3:0), 85. Van den Noortgaete (3:1).

Jubileumtijd met de honderdste bezochte Belgische ground. De voetbalgoden waren ons gunstig gezind, een van de pareltjes van ons vaderlandse stadionlandschap mocht de honneurs waarnemen. In het venerabele Oscar Van Kesbeeckstadion van de jammer genoeg gedegradeerde Traditionsverein KRC Mechelen kwamen de Ajuinen van Eendracht Aalst op bezoek, naar gewoonte goed voor een naar normen talrijke en luidruchtige meereizende aanhang. Na een korte treinrit en via een sluiproute bereikten we het voorplein. Het dispositief deed denken aan een grensstreek in oorlogsgebied. De uitfans hadden ook een combi opgelegd gekregen en de loketten bleven (zogezegd) gesloten. Na een paar biertjes en een kort treffen met Bosuilbekenden kon het hoofdstuk stadion beginnen.

Het OVK-stadion in Mechelen-Noord bestaat uit drie tribunes. Eén korte zijde mist uitbouw. De andere korte zijde bestaat uit een onoverdekte staantribune waar vandaag het fanatieke Mechelse volk plaats had genomen. Verder aan deze kant ook de 'loges' van het stadion, een hoge appartementenblok waarvan enkele terrassen bevolkt en zelfs bevlagd werden, perfect zicht uit de hoogte. Pareltje is natuurlijk de hoofdtribune. Staanplaatsen beneden, zitplaatsen tot hoog net onder een geknikt dak. Boven de spelerstunnel het motto van de club, 'Waar een wil is is een weg'. De tribune beschikt ook nog over een fraai ingerichte en onderhouden inkomhal. Aangezien vandaag meer op josdag en pintjes was georiënteerd, zullen we hiervoor nog een meer op detail gericht bezoek moeten plegen.

Ploeg-in-vorm Eendracht Aalst is zeker van de eindronde en dus uitgespeeld. Een feit dat de Ajuinen slechts in de openingsfase konden verbergen. De Racing speelde nog voor de laatste strohalm. Bij winst en een positief resultaat voor de groene tafel in de zaak-Willebroek kon immers alsnog het behoud gehaald worden. De Groenwitten kwamen dan ook 'scherper dan Madrid' voor de dag en openden na een kwartier de score. In een vrij kansloze partij breidde de thuisploeg vlak voor rust en halverwege helft twee verder uit naar 3:0. Aalsters antwoord kwam er pas kort voor tijd, toen goalie Van den Noortgaete een penalty mocht binnenschuiven. Op de tribunes het hoge woord bij de Eendrachtfans, die er een eerste helft duursupport van maakten. Bij 2:0 verstomde deze wat en de Racingfans namen af en toe over. De thuisaanhang raapte nog de moed bijeen om de ploeg te danken voor het seizoen. Na uitwisselen van wat onbeleefdheden aan de hekken gingen de partijen naar huis.

We wensen beide verenigingen nog het beste toe, de Racing die er hopelijk in blijft en Eendracht in de eindronde, met hun aanhang zouden ze een verrijking zijn voor wat een zoutloze tweedeklassereeks dreigt te worden.

Foto's:http://gallery.towhateverend.be/#343

Extra:

- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: