maandag 3 mei 2010

FCV Dender EH : R. Antwerp FC (02.05.10)

FCV Dender EH
: R. Antwerp FC
2 : 2
(1 : 2)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 38
Zo. 02.05.2010 - 15:00
Florent Beeckmanstadion
- Denderleeuw (BE)
Toeschouwers : 1.800 (550)
Doelpunten:
21. Munyaneza (1:0), 28. Lambot (1:1), 41. Baert (1:2), 68. Munyaneza (2:2).

Een treffen tussen twee gekwelde clubs vormde de afsluiter voor deze jaargang van de Exqi-League. In het knusse stadionnetje van de Football Club Verbroedering Dender Eendracht Hekelgem daagden een goede duizend lokalen en een half duizend Sinjoren onder wisselvallig weer op. Ze konden vaststellen dat de actie zich grotendeels op de helft van Dender afspeelde. Op counter zorgde Munyaneza voor de 1:0 waarop de thuisploeg bijna meteen verdubbelde. Antwerp stelde snel gelijk via Lambot met net zoals in Luik een excentrieke viering tot gevolg, en nog voor de pauze zette Baert RAFC op voorpsrong.

Na de rust bleef het leuk over en weer gaan. Baert en Put vormden de speerpunten bij de bezoekers terwijl Schoukens bleef missen namens de thuisploeg. Halverwege de tweede time maakte *kuch* zwart beest Munyaneza de 2:2, zijn vierde doelpunt tegen Antwerp dit seizoen. Dender leek voorzichtig het laken naar zich toe te trekken, wat even weinig opleverde als het late tegenoffensief van Roodwit. Op de tribune een leuke eindeseizoenssfeer in het uitvak. Dender ontwaakte na de 1:0 met een kwartiertje onschuldige banter tot gevolg. De inspiratie leek bij de Antwerpaanhang opgebruikt na de 2:2 terwijl de Denderfans het je m'en foutisme van de Sinjoren overnamen en hun ploeg vocaal uitgeleide deden.

De definitieve streep onder een seizoen om snel te vergeten trekken we vrijdag na de oefenwedstrijd bij kandidaat-derdeklasser Sint-Lenaarts.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#341

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: