dinsdag 13 april 2010

KV Oostende : R. Antwerp FC (11.04.10)

KV Oostende
: R. Antwerp FC
1 : 2
(0 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 34
Zo. 11.04.2010 - 15:00
Albertpark - Oostende-Mariakerke (BE)
Toeschouwers : 2.500 (700)
Doelpunten:
67. Tisza (0:1), 74. Vanderbiest (1:1 pen), 89. Oris (1:2).

Behoudens verrassende, op het naar gokschandalen stinkende af, ontwikkelingen zoals het halen van de eindronde, stond het laatste hoogtepuntje van een lang en grijs seizoen gepland vooor deze zondag. De verplaatsing naar Oostende en met name de collectieve treinreis errond is de afgelopen jaren immers erg populair geworden bij de Antwerpaanhang. Zo ook deze keer, vroeg op de zondagochtend troepten een paar honderd roodwitten samen in de machtige hal van de Middenstatie. De vaste ingrediënten ook nu weer aanwezig: schunnige praat, dito gezangen, een vriendelijk saluut in het passeren aan de Bruhse vrienden en uiteraard pils, véél pils. Anderhalf uur later aankomst in Oostende, naar goede gewoonte ondersteund met een bengaals rookgordijn. Na de 'presentatie' in het winkelcentrum besloten we onze eigen weg te gaan voor een hapje en een drankje, traditionele laatste stop vóór het stadion werd café Horizon, tussen het Albertpark en de dijk.

KVO liet de wedstrijd voorafgaan door een eerbetoon aan de onlangs overleden Antwerpsteward en geboren Oostendenaar Kevin Pierloot. Volgde een weinig inspirerende eerste helft, waarin Antwerp zelf nauwelijks wat klaar kreeg, ook de stilstaande fases werden niet eenmaal gevaarlijk. De thuisploeg, nochtans kanshebber voor een eindrondeplaats, presteerde al even weinig en het rustsignaal kon niet vroeg genoeg vallen. Na de pauze ging Oostende gedrevener op zoek naar de goal maar het was Tisza die een blunder va Delwarte afstrafte en zo de Liefdevolle Kleuren op voorsprong schoof. De Oostendse reactie was niet mis. Vanderbiest zette kort later een penalty om en Kevin Baert moest nog een inzet van Zoko van de lijn vegen. Het ingevallen duo Kenmonge-Oris spande samen om Antwerp ultiem nog de driepunter te bezorgen. Geïnspireerd door het 'spektakel' weinig leven op de tribunes tenzij na de respectievelijke doelpunten.

Volgde nog een treinrit terug die veel te lang leek en dat door een lange stop in Bruhhe ook werkelijk was. Last call in de Kelly's voor een afsluitende kuip Guinness.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#336

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: