donderdag 25 maart 2010

RBD Borinage : R. Antwerp FC (24.03.10)

R. Boussu Dour Borinage
: R. Antwerp FC
1 : 0
(0 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 14
Wo. 24.03.2010 - 20:30
Stade Robert Urbain (La Vedette)
- Boussu-Bois (BE)
Toeschouwers : 1.200 (150)
Doelpunten:
58. Silvestri (1:0).

SM ten top over de taalgrens vandaag. Een vierkant draaiende ploeg, veel gekwetsten, levensbedreigende financiële troubles, een verre verplaatsing, woensdagavond, combi-regeling. Een fijne combinatie van factoren die zorgde voor de in mijn persoonlijke ervaring kleinste officiële awaysupport die Antwerp ooit op de been bracht. De macht van de gewoonte werd bijgekruid door de kans, nog eens een nieuw stadion te bezoeken, dus werd een busplaats besproken voor de trip.

RBD Borinage is een verderzetting van traditieclub Francs Borains, vier jaar geleden nog bekertegenstander van Antwerp. De ploeg vegeteerde lang onderaan maar werd dan ook gekweld door stadion- en terreinperikelen. Nog steeds heeft de ploeg drie à vier wedstrijden minder afgewerkt dan de concurrentie, toch is de weg naar de middenmoot al ingezet. Het stadion van de Borinageclub is een vreemd allegaartje bestaande uit een hoofdtribune met twee mini-tiers, een kleine zittribune aan de overzijde, een kantine-met-grasheuvel voor de thuisfans en een kleine overdekte staantribune voor de uitfans, met een recordaantal zichtbelemmerende palen.

In deze setting ging een saaie wedstrijd van start waarin de thuisploeg veel scherper bleek dan een uitgeblust ogende Antwerpse noodploeg. Van Trier moest al snel inpakken, een straffeloos duel haalde Vinnie's pink uit de kom. Ook Wauthy kreeg nadien niet overdreven veel werk op te knappen, maar de Walen haalden tenminste nog met regelmaat de backlijn van Antwerp. Een kans toch voor de Great Old, De Vriese bleek one-on-one minder cool dan de keeper. Randje buitenspel scoorde Boussu Dour het enige doelpunt van de match, te weinig weerwerk en 7 gele kaarten later werd de derde opeenvolgende nederlaag voor RAFC een feit.

De tristesse op de tribunes hebben we al aangehaald. De weinige aanwezigen in het Antwerpvak probeerden er het beste van te maken. Na de uiteindelijk beslissende treffer vielen de laatste vocale efforts stil. Buiten een trommel was van de Borains helemaal niets te horen. Na de match een voorzichtige shame on you, de borst zal inderdaad snel gerecht moeten worden om niet nog onnodig te bibberen in de laatste 7 wedstrijden van een grauw seizoen.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#315

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: