maandag 8 maart 2010

R. Antwerp FC : KVK Tienen (06.03.10)

R. Antwerp FC : KVK Tienen
3 : 1
(2 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 29
Za. 06.03.2010 - 20:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 3.500 (60)
Doelpunten:
14. Tisza (1:0), 18. Kenmonge (2:0), 46. Dufoor (2:1), 82. Kenmonge (3:1).

Na woelige dagen zorgde een radiobericht in de late zaterdagnamiddag voor extra olie op het vuur. Antwerp ZOU een persconferentie gaan beleggen om het faillissement aan te kondigen, waardoor Tienen zomaar de laatste wedstrijd ever kon worden. Veel vraagtekens op weg naar ons vaste stekje op T2, miserie lijkt alleszinds te verkopen want de Roodwitte opkomst was beduidend hoger dan de voorbije weken. Vanuit Tienen slechts een onopvallend vakje klontjes.

In een gemengde sfeer van aanmoediging en protest moest Antwerp wakker geschud worden door een kopslag op de lat vanwege Dufoor. Het antwoord mocht er zijn, geen kwartier later had RAFC een dubbele voorsprong vast via immer Tisza en eindelijk Kenmonge. Verder dan een neus aan het venster kwamen de bezoekers niet meer.

Anders zo na de pauze. Geen minuut ver kon 'dikke' Dufoor van matig verdedigen en dito keepen profiteren om binnen te schuiven. Meteen begon het dolle scenario van de heenwedstrijd te spoken maar met een sterke Martin en youngsters die goed hun streng trokken, nam Antwerp de match weer over.

Op de tribune had euforie de extrasportieve omstandigheden verdreven. Wat jammer al verdient de mentaliteit en prestatie van de getergde ploeg zeker respect en support. Kenmonge verzekerde in de slotfase dan nog de winst, na geklungel in de Tiense verdediging duwde Manu in een leeg doel. De daarop volgende LGFM lijkt ons een brug te ver, toch een welgekomen opsteker in bange dagen. Protesten na de wedstrijd werden snel gecensureerd en in de kiem gesmoord.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#295

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: