donderdag 18 maart 2010

R. Antwerp FC : K. Lierse SK (17.03.10)

R. Antwerp FC : K. Lierse SK
0 : 1
(0 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 21
Wo. 17.03.2010 - 20:30
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 9.000 (1.100)
Doelpunten:
69. Abdel Wahed (0:1).

Deze woensdagavond werd de 21e speeldag van de Exqi League ingehaald. 'Toevallig' net na een smeuig artikel in voetbalvakblad P-magazine stond het traditietreffen tussen Antwerp en de Lierse Sportkring geprogrammeerd. De Blauwbloezen dus in staat van opperste paraatheid met zowel zichtbare als onzichtbare vertegenwoordiging. In drie konvooien arriveerde het volle LSK-vak, wat aan de Great Old op wederzijdse onverschilligheid werd onthaald.

Met de terugkeer op de bank van de omstreden Pivaljevic kwam Antwerp alvast iets 'volwassener' voor de dag. Bart De Corte kwam in de plaats van Jef Vogels. Lierse stelde daar een fysiek indrukwekkend collectief tegenover, met achteraan oude bekende Roel van Hemert. De gestalte en druk van de Lierenaars zouden de Antwerpse pingelaars een hele wedstrijd uit hun spel houden.

Lier pakte uit met kansen waarop Van Trier alert reageerde. Antwerp had enige tijd nodig maar knokte zich gedragen door T2 stilaan weer in de match. Oris miste na perfecte voorbereiding van Tisza. Een sterke Wahed heerste echter in het midden. Het leverde in de tweede helft op, de Egyptenaar knalde dankzij een deviatie binnen. Antwerp kreeg nog een uitstekende kopkans die door Oris gemist werd. Slotakkoord was voor Lierse met een klasseflits van Cavens en een sterke reflex van Van Trier op Wahed.

Qua randanimatie waren de verwachtingen hooggespannen. De kalme passage van de Lierse bussen aan de Great Old bleek al een voorbode voor een bedeesde sfeer. Een mooi gevulde Tribune Twee pakte uit met een stevige YNWA ondersteund door rookpotten en bengalen. Ook aan Liersezijde een bengaal en verder zwart vlagvertoon naar aanleiding van de Antwerpse financiële perikelen. Wie het schoentje past...

Na een vocaal matchbegin verwaterde de sfeer, al kwam de Antwerpzijde halverwege de eerste helft wat onder stoom. De support in de tweede helft kan men zelfs als ronduit gezapig bestempelen. De Lierenaars werden hoorbaar na de 0:1 maar konden pas na het breken van het Antwerpse verzet, de laatste vijf minuten, overtuigen. Opvallend was dat de Pallieters de verwijzingen naar de Antwerpse situatie binnen de perken hielden.

Conclusie kan slechts zijn dat de berg op alle vlak een muis heeft gebaard. In een kansarme wedstrijd domineerde Lierse doorgaans het gebeuren en daarom kon het het meest aanspraak maken op de driepunter. Na het laatste fluitsignaal van een sterke De Bleeckere nog wat misbaar van Roel van Hemert en gekat-en-gemuis in de straten rondom de Great Old. RAFC is nu een weekendje bye, en wij van 't zelfde.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#310

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: