maandag 15 maart 2010

KV Turnhout : R. Antwerp FC (13.03.10)

KV Turnhout
: R. Antwerp FC
3 : 1
(1 : 1)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 30
Za. 13.03.2010 - 18:00
Stadsparkstadion
- Turnhout (BE)
Toeschouwers : 2.000 (850)
Doelpunten:
6. Oris (0:1), 36. Looyens (1:1), 78. Ven (2:1), 87. Noyen (3:1).

Staat van beleg in Turnhout voor de komst van de Liefdevolle Kleuren. Combiregeling, gesloten loketten, extra hekwerk in en rond het stadion, het voelde een beetje als thuiskomen... Lokale contact(en) regelden de tickets en zonder enige problemen konden we postvatten in de hoek van de staantribune. In het stadion goed gevulde Antwerpvakken. De hoofdtribune volgde, enkel op de Turnhoutse staankop hadden we toch wat meer volk verwacht.

De thuisploeg ging furieus van start en had binnen de minuut voor kunnen staan. Van Trier pakte met goede reflexen uit. Aan de overzijde kopte Oris kort nadien Antwerp vlotjes op voorsprong. RAFC drukte door maar Oris knikte nu naast en Kenmonge werd teruggefloten.

Pas na een halfuur kwam Turnhout terug bovendrijven. Een paar nipte missers en een bal op de paal, na mistasten van Van Trier op vrije trap en te traag reageren van de muur kon Looyens in de rebound gelijkmaken. De Turnhoutkop meldde zich ook weer te woord nadat de buren van Antwerp een half uur het vocale monopolie in handen hadden. Ondanks de opgefokte randmaatregelen was de sfeer elders in het stadion zeer relaxed.

Na de pauze ging KVT op het elan door en de jeugdige Antwerpelf had het knap lastig. Van Trier had de hulp van zijn verdedigers nodig om de netten verder schoon te houden. Aan de overzijde miste Martin in de kluts, trof Oris staalhard hard staal en werd Kenmonge gestuit door local goalie Horsten.

Met nog een kwartier te gaan kantelde de match. Met een lichte tweede gele kaart werd debutant Vogels douchewaarts gestuurd. Een paar minuten later ging de bal op de stip na dom handspel van Vervaeke, de sterke Ven zette om. Het Antwerpse slotoffensief leverde niets meer op en na plattekes verdedigen stelde de enthousiaste thuisploeg via Noyens een verdiende zege helemaal veilig.

Wie nog eindrondedromen had mag deze nu allicht definitief opbergen. Wij laten ons hier al even niet meer aan vangen en met nog een koppel pinten in de drankgelegenheden rond het Turnhoutse Stadspark kwam een rustig eind aan de avond.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#309

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: