dinsdag 23 maart 2010

Fort. Düsseldorf : 1.FC K'lautern (22.03.10)

TSV Fortuna 1895 Düsseldorf
: 1.FC Kaiserslautern
0 : 0
(0 : 0)
2.Bundesliga
- Speeldag 27
Ma. 22.03.2010 - 20:15
ESPRIT Arena
- Düsseldorf-Stockum (DE)
Toeschouwers : 35.100 (4.500)
Doelpunten:
-

Een lange dag begon nog voor de ochtendschemering met de terugvlucht Edinburgh-Weeze. Opnieuw geluk met ruime zitjes aan de nooduitgangen boven de vleugel, dus een voorspoedige vlucht. De dag brachten we door in Duisburg, met een bezoek aan de geconverteerde fabrieksterreinen van het Landschaftspark Duisburg-Nord. Na de nodige vette snack bij een niet nader genoemde fastfoodkoning ging het naar Düsseldorf met een bezoek aan het panoramadek van de Rheinturm tv-toren en Guinness in de Altstadt. Daar al behoorlijk wat Lauterer op de been, wat het beste deed verhopen voor vanavond.

We namen een overvolle tram naar het beurscomplex van Düsseldorf, waar ook de nieuwe kuip van Fortuna werd opgetrokken. Een lekkere Bratwurst en een iets mindere lokale pils later kon de wedstrijd gaan beginnen. Het werd een wat vreemde topper tussen de nummer vier en de leider, waarin beide partijen een helft duidelijk voor hun rekening namen. De eerste was voor de gasten uit Rheinland Pfalz, Fortuna nam de tweede time voor rekening en creëerde hierin de beste kansen van de wedstrijd. De brilscore bleef evenwel op het bord. Opvallend ook het verschil in arbitrage, het was weer aanpassen na het aangenaam viriele spel over het kanaal.

Op de tribunes eersteklassewaardige omstandigheden met ruim 35'000 toeschouwers. 4'500 bezoekers vonden op een maandagavond de weg naar de Rijnmetropool. Veel sjaal- en vlagvertoon bij aanvang met ook een YNWA, altijd een kwelling voor het oor in Duitsland. Nadien schakelden ze over op een standaard ultra-repertoire dat soms meer aan zelfverheerlijking dan aan steun deed denken. Pluspunten dan weer voor het hoge 'mitmachquote' in het vak, regelmatig een paar duizend kelen in actie. De thuisfans pakten uit met een tifo over reclamemascottes. Nadien ook bij hen degelijke support waarbij de harde kern vergeefs probeerde het hele stadion bij het gebeuren te betrekken. Al bij al maakte de home support op ons een natuurlijkere indruk dan die van de uitfans.

Een paar uurtjes, een dutje en een Stevie Wonder meezingmoment later eindigde een geslaagde trip definitief.

Foto's
http://gallery.towhateverend.be/#313

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: