maandag 29 maart 2010

Bor. M'Gladbach : Hamburger SV (28.03.10)

VfL Borussia Mönchengladbach
: Hamburger SV
1 : 0
(1 : 0)
Bundesliga
- Speeldag 28
Zo. 28.03.2010 - 17:30
Borussia Park
- Mönchengladbach (DE)
Toeschouwers : 52.269 (4.000)
Doelpunten:
43. Brouwers (1:0).

Een kort ritje, een lange file en een stevige dosis Röyksopp of was het Këyskopp later stonden we vanuit Aachen in München München München München Gladtobebach. Alle goede dingen leken vandaag uit drie te bestaan: het was alweer de derde keer deze affiche. Ook nu weer dicht bij de HSV-fans plaats genomen, dit keer wel voor het eerst op de Oberrang. Het stadion bleek overigens verrassend goed gevuld, we vreesden zelfs even voor tickets. Ruim 52.000 werden het er uiteindelijk, Hamburg was weer het een groot contingent vertegenwoordigd.

Hamburg was destijds goed aan het seizoen begonnen en stond van speeldag 4 tot en met 7 zelfs aan de leiding in de Bundesliga. Onder andere een nederlaag thuis tegen Gladbach luidde voor Die Rothosen een neerwaartse trend in, sinds vorige week is HSV zelfs uit de Europese plaatsen gesukkeld. Gladbach vegeteert in de onderbuik en kan de punten nog goed gebruiken. De thuisploeg bleek scherper en legde het betere voetbal op de mat. Brouwers werkte kort voor rust binnen. Ook na de pauze kon Hamburg de bakens niet verzetten. De wissel Van Nistelrooy out-Guerrero in pakte vreselijk uit, een onkennelijk zwakke uitploeg kon de thuiszege nooit in gevaar brengen.

Langs de lijn wel wat animo. Hamburg bracht een goed gevuld vak mee dat een half uur het hoge woord voerde. De achterstand voor rust deed hen even stilvallen, na de pauze ging de support vrolijk verder. Toen bleek dat de spelers niet bij machte waren een vuist te maken, viel het vak ook gaandeweg stil, enkel de ultragroepering vooraan hield zich met wat spielereien onledig. Bij Gladbach lijdt de sfeer onder een vreemde constellatie. De vocale kern zit immers verdeeld en ze slagen er maar zelden in, de ingesloten vakken tot zingen aan te zetten. Slechts kort na het doelpunt en toen de zege een zekerheid leek te worden werd het enkele minuten indrukwekkend luid.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#326

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: