maandag 29 maart 2010

AFC Tubize : R. Antwerp FC (27.03.10)

AFC Tubize
: R. Antwerp FC
1 : 2
(0 : 1)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 32
Za. 27.03.2010 - 20:00
Stade Leburton - Tubize (BE)
Toeschouwers : 800 (250)
Doelpunten:
7. Put (0:1), 65. Fataki (1:1), 67. Put (1:2).

Met een 0/9 op zak waaronder twee verliespartijen tegen grijze muizen, stond vandaag met en in Tubeke de volgende grauwe muis op het programma. Combiregeling uiteraard en een politieleger inclusief cavalerie, luchtafweer en een kleine pantserdivisie in de straten rond het Stade Leburton. Een stadion waar overigens sinds onze laatste passage wat veranderd is, een nieuwe tribune achter doel met de nodige faciliteiten en een perfect zicht. Een kwart van de tribune is voorzien voor de uitfans, ruim voldoende voor de 250 getrouwen die zich nog per bus over de taalgrens wilden slepen.

De roep van de kroeg was sterk, met als gevolg dat we pas tien minuten ver in de wedstrijd terplekke geraakten. We waanden ons wegens onophoudend geklaxonneer op Dynamo Kiev, maar het was toch Antwerp dat al op voorsprong was geraakt. Kort nadien pakte de defensieve hoeksteen Addo rood, na een razziewaardige act van onze goede vriend Grégoire Neels. Aanleiding was een vuile trap op het been van Franky Pelgrims, die meteen ook vervangen moest worden. Toch hielden de herschikte roodwitten, met een beresterk heroptreden van Shabaloo Phibel, vlot stand.

Na de pauze meer initiatief bij de thuisploeg. Antwerp moest de bal laten al was Tisza met een scherpe vrije trap nog dicht bij een doelpunt. Wat sinds de hervatting sluimerde, gebeurde halverwege de tweede helft. Invaller Fataki knikte op corner de gelijkmaker binnen. Het beloofde een taai slot te worden voor een alweer erg jeugdig RAFC, maar verrassend rondde Put geen twee minuten later een actie Jelicic-Trenson af. Een staande ovatie voor Put, vervanger Oris probeerde de bal van het eigen doel te houden en miste op counter alleen voor doel. De Tubeekse aanvalsgolven braken op rots in de branding Phibel.

De weinige RAFC-fans waren na de vroege voosprong al buiten het stadion hoorbaar. Tijdens het verloop van de wedstrijd sporadische gezangen. De opluchting na de 1:2 was duidelijk groot, met een feeststemming gedurende de laatste 20 minuten tot gevolg. Na de wedstrijd een ovatie voor de spirit van de jonge ploeg, met een speciaal open doekje voor de onfortuinlijke Ransford Addo. Zoals al aangehaald kon de Association Football Clubs daar niets tegenover zetten, op de irritante toeters van de lokale jeugdbrigade na. Volgende week thuis tegen Borinage, revanche voor de non-match van afgelopen woensdag zou mooi zijn.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#324

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: