donderdag 18 februari 2010

Stand. Wetteren : R. Antwerp FC (17.02.10)

K. Standaard Wetteren
: R. Antwerp FC
1 : 0
(1 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 20
Wo. 17.02.2010 - 20:30
Marcel De Kerpel Stadion
- Wetteren (BE)
Toeschouwers : 1.400 (600)
Doelpunten:
43. Van Damme (1:0).

Op een kille woensdag stond de inhaalronde van de twintigste speeldag gepland. De Wetterse locals hadden, net zoals in Ronse zaterdag, het terrein speelvrij gemaakt. Enkele honderden masochisten trotseerden de elementen en doorgerekende inkomprijzen. Een zak zout kon er blijkbaar niet af, nekbrekerij was op weg naar het uitvak aan de orde.

Na ons eerder bezoek met de reserven afgelopen zomer nu een kans om het Wetterse stadionnetje van de andere kant te keuren. Een groot bezoekersvak dat reikt van de backlijn over de achterlijn tot aan de middellijn aan de andere kant. Jammmer genoeg veel palen die het zicht belemmeren, bij een volgende gelegenheid zal de zittribune wel eens als uitvalsbasis dienen.

Nog een wijziging was de twee bollen heum sterren-catering. Hanske maakte handig misbruik van zijn vermeende lintworm om de kraamster te ogelen. Wie wel de juiste kant van de tribune verkoos, zag een hoogst matig Antwerp via Tisza de enige kans voor rust missen. Een absolute pechfase met achtereenvolgens een lichte vrije trap, zwak wegwerken van Van Trier, twee mislukte schoten op doel die geslaagde passes werden en finaal een afgeweken bal, kon Wetteren op voorsprong gaan rusten.

Na de koffie raakte Antwerp de weg naar doel kwijt in een onwaarschijnlijk festival van foute passes. De goede intenties strandden in schoten ver over doel en corners die met moeite de eerste paal haalden. Zelfs Tibor Tisza kende een mindere dag. Wetteren liet na op counter een veel hogere marge uit te bouwen. Alleszinds een waardige concurrent voor de thuiswedstrijd tegen Dender als slechtste match van het seizoen.

Na een omweg om enkele maats uit de Wetterse ghetto's te ontzetten, kwam met een laatste biertje in de Met een einde aan een ondanks de wedstrijd gezellige avond.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#286

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: