dinsdag 2 februari 2010

RFC Tournai : R. Antwerp FC (30.01.10)

RFC Tournai
: R. Antwerp FC
1 : 1
(0 : 1)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 24
Za. 30.01.2010 - 20:00
Stade Luc Varenne
- Tournai-Kain (BE)
Toeschouwers : 1.200 (350)
Doelpunten:
21. Put (0:1), 68. Breleur (1:1).

Een kort gesprek met JDR gisteren op de reserven leerde dat we vandaag een nog lagere Roodwitte opkomst mochten verwachten dan in Molenbeek. 'Den hoop' gaf ook weer verstek en met een combitrip van 160km naar een ondergesneeuwd trekgat van een stadion voor de kiezen, was 'niet met volle goesting' nog een understatement. Macht van de gewoonte zullen we dan maar zeggen. Voor Antwerp begon nochtans een belangrijke Engelse week met drie wedstrijden tegen lager geklasseerde tegenstanders, mogelijk richtinggevend voor het verdere seizoensverloop.

Veel had de eerste helft niet om het lijf. De meeste kansen voor Antwerp, een slipper van de thuisverdediging zette Put voor het Doornikse doel. Meteen goed voor zijn eerste competitieve goal. Doornik dreigde met een bal op de paal en een serieke hoekschoppen. Colin Andrews had de pech zijn wissels snel te moeten spenderen aan gekwetste spelers. De Henegouwers profiteerden en plakten RAFC vast op de eigen helft. Hun spitsen bleken onmondig, maar Antwerp stak een handje toe. Na een misverstand in het hart van de verdediging devieerde Phibel een onschuldige vrije trap in eigen doel. Alle hens aan dek in het slotkwartier, ultiem moest Addo nog van de lijn werken om het gevleide puntje vast te houden.

Zoals verwacht dus weer aan beide zijden een lage opkomst. De dikke 300 in het uitvak werden versterkt door enkele clandestiene snodaards op de hoofdtribune. Bij aanvang vocaal gas maar de vonk wou ook na de openingstreffer niet echt op het hele vak overslaan, zoals eerder in Brussel wel het geval was. De fanfare van de thuisploeg kwam pas halverwege de tweede helft een beetje onder stoom maar overall moeten we van standaard tweedeklasse magerkost spreken.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#278

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: