maandag 8 februari 2010

R. Antwerp FC : RFC de Liège (06.02.10)

R. Antwerp FC : RFC de Liège
2 : 0
(1 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 25
Za. 06.02.2010 - 20:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 3.000 (300)
Doelpunten:
8. Tisza (1:0), 64. Baert (2:0).

Het seizoensverloop zorgde jammer genoeg voor een troosteloos kader voor dit traditieduel tussen stamnummers 1 en 4. De bekende kop(pen) van Luik tekenden present voor een rondje indrinken in de GO. Op een mistige Bosuil was de belangstelling aan Antwerpzijde beneden alle peil. Luik verbaasde, ondanks de troosteloze positie in het klassement zorgden ze voor de grootste following van het seizoen. Goeie hoop met de terugkeer van Tisza en Phibel en eigenlijk gewoon geen excuses.

Antwerps topskiër Bart Mollin trapte een boeiend matchbegin op gang. Luik creëerde de eerste kansjes, de eerste tegenstoot van Antwerp was raak. Tibor Tisza, weer hij, duwde een kopbal op de lat van Addo binnen. Na nog een paar kansen over en weer verzandde de partij al snel in gebikkel op het middenveld. Weinig inspiratie voor de tribune, de Luikfans lieten het achter een pro-Opel spandoek niet aan hun hart komen. De 1:0 bleef op het bord tot aan de rust.

Onder dan toch wat vocale begeleiding begon RFCL aan de tweede helft. Gerommel over en weer werd rond het uur opgefleurd door een Kevin Baert Special, alleen voor de keeper werkte hij af met een fraaie lob. Luik kwam kort daarna met tien te staan maar was toch de enige ploeg die nog wat liet zien. Te weinig alleszinds om Antwerp te verontrusten, gene stoef vandaag maar de broodnodige zege is in elk geval binnen. Slotakkoord was voor de Luikse fans die hun club tot een kwartier na affluiten eerden.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#282

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: