maandag 15 februari 2010

KSK Ronse : R. Antwerp FC (13.02.10)

KSK Ronse
: R. Antwerp FC
2 : 2
(1 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 26
Za. 13.02.2010 - 20:00
Orphale Crucke Stadion
- Ronse (BE)
Toeschouwers : 1.500 (600)
Doelpunten:
31. Ciani (1:0), 47. Tisza (1:1), 63. Ciani (2:1), 88. Baert (2:2).

Opnieuw tegen een lager geklasseerde tegenstander vandaag, ditmaal in Ronse. Dat pas laat werd beslist dat de match zou doorgaan, hield allicht nog wat fans thuis, toch wisten de Roodwitten het 'tribunegedeelte' van hun staanvak behoorlijk te vullen. Verder was het stadion slechts schaars bevolkt, weinig dankbaar voor de Ronse vrijwilligers die het terrein sneeuwvrij hadden gemaakt.

Op een dus sneeuwvrij maar stijfbevroren veld nam Antwerp, zonder een gekwetste Phibel, het initiatief. Het leverde een afgekeurd doelpunt en twee open kansen op maar dus geen doelpunten. Bij de eerste neus aan het venster profiteerde Amick Ciani van plat verdedigen om zijn ploeg op voorsprong te koppen. Antwerp aangeslagen en voor de rust kreeg het niets meer klaar.

Hoe het keerde na de pauze. Geen twee minuten ver bracht Jelicic Tisza in stelling, de Hongaar in vorm scoorde van dichtbij. RAFC rook bloed en drukte door. Een bal al dan niet achter de lijn werd niet gegeven, korte tijd later gaf een hopeloos uit positie lopende linesman wél doelpunt aan de overkant... Antwerp bleef doorgaan op zoek naar de gelijkmaker maar moest oppassen voor de lokale counters. Ondanks een onbegrijpelijke misser van Kenmonge wist Baert met een wereldgoal alsnog een punt veilig te stellen.

Naast het veld zoals al vermeld nog een degelijke aanhang uit Antwerpen die zich vocaal roerde maar wat stilviel na de roodblauwe voorsprong. De thuiskop zoals gewoonlijk voornamelijk bestaande uit een fanfare en een koeienbel. De onverstaanbare provocaties kwamen eerder zielig over, veel meer maakten de SK-fans niet klaar. Linguïsten in ons vak herkenden er antisemitische gezangen in, bond en pers zullen er ongetwijfeld een geweldige zaak van maken.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#284

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: