dinsdag 2 februari 2010

FC Brussels : R. Antwerp FC (27.01.10)

FC Brussels
: R. Antwerp FC
3 : 3
(0 : 1)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 22
Wo. 27.01.2010 - 20:00
Edmond Machtensstadion
- Brussel-St.Jans Molenbeek (BE)
Toeschouwers : 1.500 (400)
Doelpunten:
23. Baert (0:1), 50. Tisza (0:2), 63. Lutula (1:2), 68. Durieux (2:2), 72. Tohoua (3:2), 78. Tisza (3:3).

Fijne omstandigheden voor de reizende voetbalfan: een matig draaiende ploeg, dreigend winterweer, midweekmatch, combiregeling aan ons pan en the usual suspects afwezig wegens zaalvoetbal. Maar Antwerp blijft één grote familie en dus vandaag met de verre neefjes en nichtjes braaf op de bus naar Brussel. De beproefde all-in regeling van de Finest deed de heenreis voorbijvliegen. Slechts vierhonderd lotgenoten hadden de verplaatsing meegemaakt, de lokale ordehandhaving deed gelukkig niet moeilijk en ook mensen met een ticket voor de staanplaatsen werden in het grote zitvak toegelaten.

Antwerp, met Tisza er weer bij als patron, voetbalde onder moeilijke omstandigheden verzorgd tot aan de zestien. Daar stond Oris, niet bepaald beschermd door de leiding, te zeer alleen om verder te kunnen zetten. Na een van weerszijden boeiende opening kwam Antwerp halverwege de eerste helft voor via Baert. Brussels zocht naar de gelijkmaker maar Antwerp had voor rust het laatste woord met een reeksje corners. Na rusten verdubbelde Tisza met een leuke plaatsbal. Boeken toe zou men denken. Aberaber...

Brussel breide een vervolg aan de goede periode in de eerste helft en stormde in geen tijd naar 3:2. Jammer genoeg zat hier wel een duidelijke fout op Van Trier tussen. Het siert Antwerp dat de kopjes niet naar beneden gingen en weer Tisza maakte op aangeven van Oris terug gelijk. Jelicic en Addo hadden nog hét slotakkoord kunnen zetten maar waren te onzuiver resp. verrast om af te werken. Al met al een billijk gelijkspel, Brussels zal het daar gezien hun gemiste kansen allicht niet helemaal mee eens zijn.

Eindelijk ook nog eens wat te melden over het gebeuren langs de lijn. Zoals al aangehaald weinig volk met 400 in het zitvak en Brussels moest ook al krabben om aan 1.000 te geraken. De aanwezigen probeerden er het beste van te maken wat zorgde voor een leuke singsong over en weer met ook wat banter. Bij RAFC daarbovenop nog inzet van pyrotechniek. Dit werd bij de doelpunten herhaald, waarna Antwerp met duurgezangen de volledige akoestische bovenhand had. Brussels hoorden we pas vanaf de 2:2, maar combiloze (foei schijnheilige !) bronnen tussen twee vuren bevestigen dat ook de hoofdstedelingen hun best hebben gedaan.

Al met al een leuke trip al mogen er wel nog eens wat driepunters gescoord worden.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#277

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: