dinsdag 26 januari 2010

K. Merksplas SK : KFC Schoten SK (24.01.10)

K. Merksplas SK
: KFC Schoten SK
0 : 2
(0 : 1)
1e Provinciale Antwerpen
- Speeldag 20
Zo. 24.01.2010 - 14:30
Gem. Sportvelden Hofeinde
- Merksplas (BE)
Toeschouwers : 200 (60)
Doelpunten:
33. Heremans (0:1), 83. Heremans (0:2).

Belofte maakt schuld, en een lazy sunday afternoon maakte het eindelijk mogelijk eens het Schoten van ex-speler Thomas Adriaensens aan het werk te zien. Plaats delict was vandaag Merksplas, ongetwijfeld de Parel der Noorderkempen. De reis ging per trein naar het fantoomstation Noorderkempen te Brecht en van daar verder per bus over Brecht, Sint-Lenaarts en Rijkevorsel. Goed een uur na vertrek werd de gemeente van de Spetsers bereikt. Het verhaal achter deze bijnaam hebben we niet durven navragen.

Afspraak met Pé uiteraard in de kantine en van daar een eerste blik op het stadionnetje. Typisch provinciale met een zijkant bestaande uit een clubgebouw met kleedkamers beneden en een kantine erboven. Aan de overzijde enkele rijen overdekte staanplaatsen met ernaast in de hoek het scorebord. Achter de doelen enkel wat reclamepanelen, hilarische exemplaren waren hiertussen niet te vinden. Een paar honderd toeschouwers kwamen op de wedstrijd af. Het meerendeel verkoos het comfort van de kantine, uit Schoten waren enkele dozijnen sympathisanten meegereisd.

Ze zouden niet teleurgesteld worden. Schoten startte sterk en verstomde daarmee het falsetkoortje van lokale jeugdspelers tot genoegen van de omstaanders. De hardwerkende spits Kanu teisterde vooral het doelhout en er was een folieke nodig om Schoten op de dikverdiende voorsprong te zetten. Een vrije trap werd snel genomen en Heremans kon probleemloos in het lege doel schuiven. Merksplas probeerde de bakens te verzetten maar kwam niet verder dan een paar halve kansen.

Na de pauze nog even het intiatief bij de thuisploeg, Schoten rook echter de vlotte zege en nam het gebeuren weer in handen. Opgelegde kansen werden echter gemist en de meeste opwinding kwam nog van de commentaren óp het veld. We citeren "eindelijk ne nieve linesman" en "Zwansde goa na een fokking pak ?". In de slotfase stelde Schoten na een fraaie counter de drie punten definitief veilig na een aangenaam kijkstuk. De Parkjongens stijgen hiermee richting middenmoot.

Afsluiter van de avond werd Scunthorpe-City in de kroeg onder het genot van een frisse Guinness.

Foto's
http://gallery.towhateverend.be/#276

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: