maandag 14 december 2009

OH Leuven : R. Antwerp FC (13.12.09)

Oud-Heverlee Leuven
: R. Antwerp FC
1 : 1
(0 : 1)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 18
Zo. 13.12.2009 - 15:00
Den Dreef
- Leuven-Heverlee (BE)
Toeschouwers : 4.000 (1.400)
Doelpunten:
18. Hairemans (0:1), 78. Eboigbe (1:1).

Woelige Week nummer zoveel op de Bosuil deze week en dus konden we weer niet met frisse kopkes on tour. Leuven was de bestemming, verplaatsing die met het vorig jaar ingehuldigde uitvak uit het niets naar de top van de geprefereerde awaytrips is geschoten. Met een personeelsfeest en een footballshirtparty achter de rug kon de trip verrassend fit aangevat worden. Vanaf Barechoem Statie pakten we de Antwerp-express richting Leuven, eenmaal terplekke werd het buurten op de Kerstmarkt.

Ondanks de perikelen van de afgelopen week had weer een flinke Antwerpse aanhang de verplaatsing gemaakt, enkel aan de zijkanten van het vak nog wat lege zitjes. De Brabanders hadden door een kerstactie wat meer volk dan gewoonlijk weten te lokken, toch leken er duidelijk minder thuisfans te zijn dan bij de editie van vorig seizoen. Gezangen en vuur in het uitvak, de vonk sloeg over op de ploeg. Met fraai combinatievoetbal liet RAFC OHL 20 minuten alle hoeken van het veld zien, enkel Hairemans wist om te zetten.

Na de pauze gingen de Leuvenaars op zoek naar de gelijkmaker maar was het Kenmonge die alleen voor de keeper dé kans liet liggen om de match te beslissen. Met de wissel van Baert verloor Antwerp de greep op de wedstrijd. OHL dreigde met hoge ballen en scoorde zo ook per kop de verdiende gelijkmaker. Het thuispubliek liet zich nu ook gelden en na nog wat nagelbijten in de slotfase eindigde de aangename wedstrijd op een billijk gelijkspel. De goede match van de jongens werd door een dankbaar uitvak uitvoerig gehonoreerd. Opvallend overigens ook het grote draagvlak voor de protestgezangen tegen het bestuur en de gang van zaken in de club, zou het er dan toch eens van komen ?

De après-match op en rond de Kerstmarkt ging in tegenstelling tot een paar jaar geleden nu wel stress- and troublefree voorbij. Om 23u30 werd onder een lang maar geslaagd weekend een streep getrokken.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#214

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: