dinsdag 1 december 2009

MSV Duisburg 02 : FC Augsburg 07 (28.11.09)

MSV Duisburg 02
: FC Augsburg 07
2 : 2
(0 : 1)
2.Bundesliga
- Speeldag 14
Za. 28.11.2009 - 13:00
MSV-Arena
- Duisburg-Wedau (DE)
Toeschouwers : 10.160 (120)
Doelpunten:
24. Brinkmann (0:1), 65. Traoré (0:2), 74. Tiffert (1:2 pen), 79. Tiffert (2:2 pen).

Na een avondje Duitse schlagers en een ochtendlijke verkenning van het Düsseldorfse winkelcentrum maakten we een korte rit noordwaarts voor het 'filler material' van dit weekend. Het derde bezoek aan de MSV-Arena met deze keer FC Augsburg als tegenstander. Geen bepaald hartverwarmende affiche, al heeft Augsburg met Jonas 'Judas' De Roeck wel een oude bekende in de rangen. Het miezerige ochtendweer hield vele mensen thuis, zelfs de spionkop bleek matig gevuld. Uit Augsburg zoals verwacht een honderdtal meegereisd.

De afwezigen kregen ongelijk, de Zebra's trokken fel van leer en schoten al in de openingsfase van dichtbij op de lat. Verdere fraaie combinaties sneuvelden op onzuiverheden bij de laatste pass, De Roeck zag in elk geval tijdelijk sterretjes. We vervallen niet graag in clichés maar voetbal is er nu eenmaal de sport voor en Augsburg kwam dan ook op voorsprong. Een half weggewerkte corner werd door Brinkmann vanop 25 meter op de slof binnengeramd. Duisburg was wat van slag en het spel verwaterde.

Ook na rust had Augsburg de match onder controle en na ruim een uur verdubbelde het de voorsprong. Boeken toe, had men kunnen denken, de uitfans rond Legio Augusta maakten er een feestje van maar kregen ondanks de bescheiden opkomst toch maar zelden het hele vak mee. Bij de thuisfans leek geen ultragroepering op te vallen, wat bij ons toch algauw pluspunten oplevert. Deze thuisfans mochten onverwacht toch nog juichen toen Duisburg met twee penalties binnen vijf minuten tijd alsnog gelijk wist te stellen. Hierna kreeg de Meidericher Spielverein nog de betere kansen ondanks een late rode kaart, maar het bleef bij 2:2.

Na affluiten nog een bizar tafereel: de lokale supportersgroepering Kohorte haalde ineens vlag en wimpel boven en begon te supporteren. De meer traditionele supporters konden hier, terecht gezien de goede prestatie van hun ploeg, niet mee lachen en pakten op hun beurt uit met onder andere 'Scheiss Kohorte'-gezangen. In de scene ongetwijfeld gezien als een strakke actie van Kohorte, ons kwam het eerder pijnlijk om niet te zeggen zielig over.

Een uurtje later stonden we met lass en lads te schnappsen op de Akense kerstmarkt, kwestie van met een licht beschonken oog onze Liefdevolle Kleuren te kunnen aanschouwen.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#205

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: