zondag 1 november 2009

R. Antwerp FC : FCV Dender EH (28.10.09)

R. Antwerp FC : FCV Dender EH
0 : 1
(0 : 1)
Cofidis Cup (Beker van België) - 1/16 finales
Wo. 28.10.2009 - 20:30
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 3.000 (70)
Doelpunten:
10. Ngolok (0:1).

Na de perikelen van de voorbije weken en de zeldzame opsteker tegen Turnhout was het met gemengde gevoelens dat we de match tegen Dender aanvatten. Weinig animo en dito volk, niet meer toeschouwers dan bij de eerdere bekerwedstrijden afgelopen zomer. Aantallen die ook nauwelijks werden opgedreven door enkele tientallen onopvallende Spietkakkers. Svilar pakte uit met zijn elvendertigste opstelling en twaalvendertigste tactische concept, old habits die hard.

Volle tien minuten hield RAFC stand, plat verdedigen op hoekschop werd al meteen fataal. De thuisploeg wist niet van welk hout pijlen maken en Svilar moest al meteen naar zijn driemansbank om bij te sturen. Buiten een stevige kans voor Lambot leverde het allemaal weinig op. Dender controleerde de verdere eerste helft zonder daarom te hoeven voetballen.

Na de pauze ging Antwerp, gesteund door een ontwaakte Tribune 2, meer gedreven op zoek naar de gelijkmaker. Een onnavolgbare scrimmage met schoten van de lijn geveegd, op paal en lat en een flagrante maar niet gefloten handsbal, leverde geen doelpunt op. Er volgden nog schaarse kansen maar pas toen Dender een kwartier voor tijd met tien kwam te staan, volgde wat men een slotoffensief zou kunnen noemen. De vele corners leverden niets op en een antivoetballend Dender haalde de enigszins gevleide kwalificatie binnen.

Zullen we ons maar op de competitie richten, 't is dat het daar zo goed draait.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#160

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Uitslagen Beker

Geen opmerkingen: