maandag 9 november 2009

R. Antwerp FC : AFC Tubize (08.11.09)

R. Antwerp FC : AFC Tubize
2 : 1
(1 : 1)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 13
Zo. 08.11.2009 - 15:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 3.500 (70)
Doelpunten:
18. Perbet (0:1), 33. Tisza (1:1), 75. Tisza (2:1).

Een waterig herfstzonnetje en weer een van die immer verrukkelijke zondagmatchen op het programma. Na de middag opstaan - check. Pilsen binnen het half uur na ontwaken - check. Aftrap missen - check. Eens te meer had een algehele onverschilligheid zich dan ook meester gemaakt van de Hel van Deurne-Noord. De ivoren toren kreeg ook voor het eerst de rekening van de sportieve wisselvalligheid gepresenteerd, veel meer dan 3.000 waren niet uit hun zetel geraakt. Al een chance had Tubize naar hun normen nog een massale following mee.

Tubize kwam het scherpst uit de verkenningsronde. Tegen een weerom vertimmerd RAFC creeërde het de eerste kansen en kwam het na geen 20' ook op voorsprong. Prebet prikte na een defensief misverstand binnen. Antwerp van slag, Tubize zelf besloot een handje toe te steken. Gillis kreeg rood na een drieste tackle. Antwerp kwam snel gelijk via Tisza en kreeg zonder te overtuigen nog kansjes om op voorsprong te keren.

Wie een verpletterend offensief in de tweede time verwachtte, kwam dik bedrogen uit. Tubize neutraliseerde zonder probleem en leek bij momenten wel de ploeg met een man meer. Ook de sfeer in het stadion kwam van de paar dozijn Waals-Brabanders. Met de ingevallen King kon RAFC dan toch de lakens naar zich toe trekken, al mogen we beide gehandschoende pollekes van Tubizegoalie Govoni kussen. Zijn flater werd door weer Tisza afgemaakt. Hairemans raakte nog de paal, bij de Association Football Clubs was de veer gebroken.

Stoef was het zeker niet maar de 6/6 brengt the Great Old op drie punten van de eindrondeplaatsen. The only way is up ! In een kalme GO gingen de laatste klepperkes van een lang weekend over de toog.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#182

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: