zondag 1 november 2009

KSV Temse : R. Antwerp FC II (29.10.09)

KSV Temse
: R. Antwerp FC II
1 : 3
(1 : 0)
Vriendschappelijk - # 11
Do. 29.10.2009 - 20:00
Fernand Schuermanstadion
- Temse (BE)
Toeschouwers : -
Doelpunten:
42. Maes (1:0), 70. Martin (1:1), 80. Özen (1:2), 81. Jelicic (1:3).

Reserven, thuis weg en een nieuwe ground. Geen enkel geldig excuus om te skippen, ruim op tijd ging het met de Coach over een drukke ring naar het Land van Waas. Aangekomen in Temse een leuke voetbalsetting. Het veld ligt naast een drukke baan met ingang tussen de huizenrijen. Ter hoogte van de ingang ook een paar supporterscafés. De club ontstond overigens in 1945 na een fusie tussen Temsica en de lokale Sportkring, en is de laatste jaren aan een fameuze opmars bezig.

Het stadion kunnen we kortweg in de categorie 'shit ground' onderbrengen. De ingang ligt ter hoogte van de middellijn, aan deze kant een kantine die de eronder gelegen staanplaatsen overdekt. Aan de overzijde de kabines, aan deze zijde ook twee noodtribunes met overdekte zitplaatsen die enigszins aan het uitvak van Waasland doen denken. Achter de doelen geen uitbouw, of we moesten de chalet van de lokale schuttersvereniging 'De Zaatschieters' (sic) meetellen.

De ambitieuze derdeklasser had de eerste helft doorgaans onder controle. Gelegenheidsgoalie Jeroen Hofmans, keeper van de U17, diende zich een aantal keer te onderscheiden. Aan Antwerpzijde kwam het gevaar over de rechterflank. Colin 'Shabaloo' Andrews diende constant Caio bij te sturen. Of zijn talrijke 'Jesus'-kreten een aanspreking dan wel een verwensing waren, laten we in het midden. Een fout op diezelfde Caio kostte Temse een rode kaart, met tien wisten de Blauwwitten toch nog te scoren.

Na de pauze geraakten we de kantine niet meer uit, maar de Bosuilboys wisten met drie doelpunten in de slotfase de match alsnog te doen kantelen. In het gezelschap van onze nieuwe Wase vrienden werd de avond uitgeleid, de nacht inleiden deden we nog at the legendary Destiny's.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#161

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC II

Geen opmerkingen: