maandag 30 november 2009

KAS Eupen : R. Antwerp FC (28.11.09)

KAS Eupen
: R. Antwerp FC
1 : 1
(1 : 1)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 16
Za. 28.11.2009 - 20:00
Stadion am Kehrweg
- Eupen (BE)
Toeschouwers : 2.500 (750)
Doelpunten:
30. Vervaeke (0:1), 44. Mombongo (1:1).

Na een woelige week op de Bosuil kregen we als toetje de wintersportverplaatsing naar leider Eupen voorgeschoteld. De eerste uitwedstrijd sinds de waanzin op Tienen en meteen ook het wederoptreden van Shabaloo Andrews als T1. Colin had de handen full, een verziekte spirit in de ploeg én het uitvallen van het meerendeel van het aanvallend potentieel. Naast de al langer gekwetste pivot Oris bleken immers ook Tisza en Pivaljevic niet meegereisd naar de Oostkantons.

Onze zorgen betroffen voor de wedstrijd warme voeten en schnappsbediening. Bij aankomst een stevige verrassing. Waar we bij deze malaise en dit weer hadden gerekend op een paar honderd mistroostigen, bleek het uitvak goed gevuld. Bij aftrap stond het in brand, een klein maar fijn heksenketeltje. Ook bij het verdere spelverloop bleef de Antwerpaanhang prominent aanwezig. Aan Duitse zijde weliswaar veel volk, maar deze maakten (nog) minder indruk dan vorig seizoen, toen de thuiskop door handgetelde 8 Panda's werd bevolkt.

Op het veld pakte T1CA uit met Put als spits naast Kenmonge. Andere verrassing was de rechtsbackpositie van de heroptredende Verbiest, hierdoor kon Vervaeke terug naar voor schuiven. Het plaatje klopte en na aanvankelijke kansjes voor Eupen stak ook Antwerp de neus aan het venster, de voorsprong via Vervaeke op het halfuur was niet eens onverdiend. Jammer genoeg duurde de helft iets te lang, na slecht verdedigen ging Van Trier net niet snel genoeg plat om de glibberige bal van Mombongo te stoppen.

Baert vervoegde na de rust de rangen en in tandem met Hairemans legde Antwerp 20 sterke minuten op de mat. Veel kansen leverde het jammer genoeg niet op, de achterlijn van de leider is immers gestoffeerd met fysiek sterke en mobiele voetballers met veel overzicht. Eupen voetbalde in het slotkwartier nog de beste kansen bij mekaar, voor Antwerp in de slotfase nog duwde met een reeks corners.

Er lijkt weer een ploeg te staan, enkel jammer dat het net niet genoeg was voor drie punten, ook enkele twijfelachtige handspelgevallen zorgden voor frustratie. Nu we slechts op drie punten van de eindronde van derde klasse staan, is een thuiszege volgende week tegen Waasland wel stilaan een verplichting.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#203

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: