zondag 15 november 2009

Brentford FC : Millwall FC (14.11.09)

Brentford FC
: Millwall FC
2 : 2
(2 : 1)
League One
- Speeldag 16
Za. 14.11.2009 - 15:00
Griffin Park
- London-Hounslow (UK)
Toeschouwers : 6.408 (1.829)
Doelpunten:
9. Bostock (1:0), 15. Robinson (1:1), 25. Bostock (2:1), 89. Henry (2:2).

Rechtstreeks van de eerder al vermelde all-nighter in Weinighemd ging het met een ontbijt @ Casa de Max alweer op een onmenselijk vroeg uur naar Calais. Een vlotte trip tot we de ring rond London bereikten. Aldaar een zondvloed door dewelke het wegdek met momenten niet meer te zien was. Een half uurtje later parkeerden we via een kleine omweg dan toch aan de 02-Arena, de voormalige Millennium Dome.

De Jubilee Line van de Underground was slechts beperkt geopend, dus het werd al snel puzzelen. Een paar extra overstappen nodig dus om Piccadilly Circus en het toeristische centrum te bereiken. Na een matige lunch was Brentford de bestemming, gemakkelijk te bereiken via de Piccadilly Line, stop South Ealing en vandaar nog een twintigtal minuten te voet. Een vriendelijke local regelde tickets voor ons, zodat we in the Princess Royal binnenkonden voor some pre-match drinking.

Met het matchbegin in aantocht was ook het regenweer opgehouden, onder een wazig zonnetje werd de wedstrijd op gang gefloten. Griffin Park ligt midden in een volkswijk, omzoomd door huizen. Het bestaat uit twee leuke tribunes met twee tiers, waarvan een het bezoekersvak vormt en de andere de hoofdtribune. De andere twee zijn simpele, lage, overdekte tribunes, waarvan één staantribune achter doel voor de thuisfans.

Brentford kwam op een zompig veld al snel op voorsprong. Vijf minuten later stelde Millwall gelijk. Ook tussen de thuisfans veerden her en der pocketjes Lions recht. De lokale chavs reageerden, de politie had een field day en kon tijdens de rust naar hartelust 'plukken'. Ruststand was overigens 2:1, Bostock scoorde zijn tweede van de middag kort na de gelijkmaker. De lokale catering kreeg tijdens de pauze slechte punten middels een sausloze hamburger.

Na de pauze ging Millwall voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker. Hierin werd het gesteund door de officieel 1.829 meegereisde supporters, die op typisch Engelse wijze zonder al te veel te zingen, maar fel meelevend met de wedstrijd, achter hun ploeg stonden. Aan thuiszijde weliswaar wat chants geholpen door de voorsprong, maar al bij al bleef het zeer binnen de perken en bevestigde Brentford ons beeld van familieclub.

Het uitvak kon nog een keer losgaan in de slotminuten, een voorzet waaide in de verste hoek binnen, bejubeld mits een ha(r)telijk 'No One Likes Us'. Brentford ging nu wel op zoek naar de ultieme overwinning, verder dan een knal op de lat kwamen the Bees niet meer. Terwijl de Millwallfans hun spelers groetten, gingen we via de clubshop (sjal voor Bal) en nog een laatste pint in the Princess Royal terug naar de 02-Arena. Onderweg nog de ogen uitkijken want zowat heel jong vrouwelijk London zat op de Underground om daar een optreden van Beyonce bij te wonen, moeten we precies ook eens overwegen...

Thuis om 2u na een terugrit zonder noemenswaardige incidenten.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#187

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: